Chiropractische zorg omvat het uitvoeren van aanpassingen aan het zenuwstelsel of ‘spinale manipulatie’, zoals veel chiropractors het ook wel noemen.

En er zijn een aantal aandoeningen,zoals bijvoorbeeld spijsverteringsstoornissen, stress en migraine die een chiropractor kan behandelen en waarvan je het misschien niet verwacht .

Bij het zoeken naar behandeling van een chiropractor is het essentieel dat je de verschillende technieken begrijpt en ook weet wat je met elk van de technieken kunt bereiken. Hier zijn de vijf meest voorkomende technieken voor het verhelpen van rug- en nekpijn.

1. De Gonstead-techniek

Eén van de meest voorkomende chiropractische technieken is de Gonstead-techniek, die wordt gebruikt om specifieke problemen te diagnosticeren en op te lossen.

Laten we aannemen dat je last hebt van langdurige rugpijn.

Het doel van een chiropractor is dan om het probleemgebied langs je ruggengraat te vinden en deze dienovereenkomstig te behandelen door het maken van aanpassingen. In dit geval omvat de Gonstead-techniek een grondige analyse van het gebied rondom het ruggenmerg en de aanpassing met deze techniek zal de wervelkolom weer in één lijn brengen, waardoor pijn en ontsteking in de getroffen gebieden worden verminderd.

2. De gediversifieerde techniek

Ongetwijfeld de meest populaire aanpassing onder chiropractors wordt vaak de ‘gediversifieerde chiropractische techniek’ genoemd. Wanneer je een chiropractor bezoekt en je op zoek bent naar onmiddellijke verlichting van je nek- en rugpijn, is dit waarschijnlijk de techniek die zij zullen gebruiken.

Deze techniek is een manier om een hernia van de lumbale schijf, die de meerderheid van rug- en nekpijn veroorzaakt, aan te passen. Deze techniek bestaat uit het ‘kraken’ van gewrichten om hun functie te kunnen verbeteren.

3. De Logan-techniek

De Logan-techniek is een vorm van een chiropractische aanpassing waarbij er druk op de wervelkolom wordt uitgeoefend.

Deze zachte druk zal helpen om de botten in de wervelkolom zelf op één lijn te brengen en staat erom bekend hoofdpijn en migraine te kunnen verminderen. Deze techniek wordt ook gebruikt om spanning en stress in het lichaam te verlichten en het evenwicht te herstellen.

4. De flexie-distractie techniek

Een van de minder gebruikelijke technieken is flexie-distractie, een aanpassing die wordt gebruikt om scoliose, gewrichtspijn en andere aandoeningen die rug- en nekpijn veroorzaken te behandelen. Met deze aanpassing zal een chiropractor de rug strekken, waarbij de wervelkolom in lijn wordt gebracht met de schijfherniaties. De flexie-distractie techniek is een klinisch bewezen methode om specifieke rugkwalen zoals bijvoorbeeld pijn in de facetgewrichten mee te behandelen.

5. De zachte weefseltechniek

De zachte weefseltechniek is een complexe therapeutische massage van de zachte weefsels, die zich in plaats van op de wervelkolom op de spieren en de gewrichtsbanden richt. Door de zachte weefseltechniek toe te passen op plaatsen waar de gewrichten ontstoken zijn, worden littekenweefsel en andere ‘tekenen van verwondingen’ verwijderd die een atleet of een persoon, die net een verwonding heeft opgelopen, kan belemmeren. Deze zachte weefseltechniek zal giftige bijproducten afvoeren en de doorbloeding en de circulatie verbeteren.

 

Wilt u meer weten over chiropractie? Ga dan naar onze website www.americanchiro.nl of contact ons per email en/of telefoon.