Artrose in nek: chiropractor

 

Bij last van artrose in de nek is de chiropractor een uitstekende keuze. Bij ons in de praktijken in Den Haag en Leidschendam-Voorburg kunnen we dat uitstekend behandelen. Net als bij spit en bij bijvoorbeeld ischias kijken we nauwkeurig naar wat er precies aan de hand is. We stellen de oorzaak van de pijn vast, zodat we die vervolgens goed kunnen behandelen.

De chiropractor en artrose vormen voor veel mensen een goede combinatie. Dus heeft u daar last van? Het is slijtage, waardoor de wervelkolom op termijn tot pijn zal leiden. Het kan bovendien bij iedereen gebeuren. De slijtage laat zich overigens niet verwijderen. Wij zorgen er als chiropractor bij artrose voor dat we de soepelheid van het bewegen en de bewegingsvrijheid van de gewrichten verbeteren.

Symptomen van artrose (in de nek)

Artrose kan zich zowel in de nek als op andere plekken voordoen. In alle gevallen kan dit heel pijnlijk zijn. We kunnen dat als chiropractor in een aantal gevallen goed behandelen.

Typische symptomen zijn een strak gewricht, dat moeilijk kan bewegen. Hierbij voelt u waarschijnlijk (veel) pijn. Ook kan het gewricht opzwellen, omdat het lichaam vocht aanmaakt zoals dat ook gebeurt bij een kneuzing.

Bij artrose in de nek is het vooral lastig om de nek goed te draaien. Achteromkijken op de fiets of in de auto is pijnlijk, waardoor er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Veel mensen beschrijven het gevoel dat er zand in de nek zit. Dat is uiteraard niet het geval, maar wel een herkenbaar symptoom.

Oorzaak behandelen

Als chiropractor kunnen we artrose in de nek in een aantal gevallen goed behandelen. We helpen de gewrichten weer soepeler te laten bewegen. Dat voorkomt de pijn, bijvoorbeeld bij het draaien van de nek.

We normaliseren de gewrichten die meer zijn gaan bewegen. Dat voorkomt dat die gewrichten op hun tenen moeten lopen, waardoor ze uiteindelijk ook harder zouden slijten dan normaal gesproken het geval is. We voorkomen op die manier dat de klachten op termijn enorm toenemen.

 

Artrose in nek: chiropractor

Dus heeft u last van slijtage in de nek? Het gaat om artrose, een proces dat zich helaas niet zomaar meer laat omkeren. Medicijnen kunnen de pijn verlichten, al pakt dat de oorzaak van de problemen niet aan. Wij zorgen er in plaats daarvan voor dat we nagaan waar de problemen vandaan komen. Vervolgens maken we de gewrichten weer meer soepel. En voorkomen we dat er extra slijtage in de nek op zal treden. Zo zorgen we er bij artrose in de nek als chiropractor voor dat u veel minder (of helemaal geen) pijn meer zal ervaren.

Vragen over artrose in de nek en een chiropractor of onze chiropractische zorg in het algemeen? Bel ons op telefoonnummer 070 666 7777, stuur ons een e-mail naar info@americanchiro.nl of gebruik het online contactformulier. Dan nemen we snel contact met u op.