Een nieuwe studie toont aan hoe chiropractische zorg voor een significante verlichting van de pijn voor een basketbalspeler met een elleboog blessure kan zorgen.

Het onderzoek dat werd gepubliceerd in het Journal of the Canadian Chiropractic Association betrof een 41-jarige man die, vijf weken voorafgaand aan het onderzoek, tijdens een partijtje basketbal op zijn linker elleboog was gevallen. De man meldde een matige pijn en kon niet basketballen of andere activiteiten uitvoeren zonder pijn te ervaren in zijn elleboog. Na een lichamelijk onderzoek werd ontdekt dat de patiënt niet alleen tekenen van een peesblessure in de elleboog had, maar ook disfunctionele segmenten in het midden van de rug (thoracale wervelkolom), samen met voorwaartse schouderpijn.

De patiënt werd met multimodale chiropractie behandeld die uit hoge snelheid, lage amplitude spinale manipulatie van de thoracale wervelkolom bestaat, alsook acupunctuur en een actieve releasetechniek die werd toegepast op de elleboog. De actieve releasetechniek is een specifieke zachte weefseltherapie waarbij de therapeut door specifieke mutaties een diepe spanning toepast op een gebied van zacht weefsel van de patiënt om verklevingen los te maken. De patiënt werd ook geadviseerd om thuis volgens het Brugger-protocol oefeningen te doen om orthostatische disfunctie aan te pakken.

Een week na de eerste behandeling met multimodale chiropractische zorg, meldde de patiënt een verbetering in de resolutie van de symptomen. Zijn pijn was gedaald van 5 tot 1 op een schaal van 10 en hij zei dat hij voelde dat hij zijn reguliere recreatieve activiteiten, met slechts minimale pijn, weer kon uitvoeren. Zijn verlichting bleef gedurende zes maanden daarna constant. Er werden geen bijwerkingen gemeld.

“Een combinatie van acupunctuur, ART® en manipulatie van de wervelkolom bleek effectief bij het oplossen van klachten van de patiënt en zorgde ervoor dat hij zijn normale activiteiten weer kon uitvoeren” concludeerden de onderzoekers. Zij schreven dat hun onderzoek het eerste onderzoek is naar de effecten van een dergelijke gecombineerde behandeling voor elleboog tendinopathie.

Hoewel dit onderzoek specifiek de effecten van chiropractie voor een acute elleboog peesblessure onderzocht, kan chiropractische zorg ook helpen bij chronische pijn in de elleboog veroorzaakt door repeterende bewegingen zoals bijvoorbeeld een tenniselleboog.

 

Wilt u meer weten over chiropractie? Ga dan naar onze website www.americanchiro.nl of contact ons per email en/of telefoon.