Volgens de World Federation of Chiropractic wordt chiropractie nu in ongeveer 40 landen over de hele wereld erkend en gereguleerd. Naarmate het chiropractische onderzoek, het onderwijs en de licentienormen verder verbeteren, zal de chiropractie met zijn genezingsvormen meer mensen op meer plaatsen bereiken.

 

Chiropractie in Canada en de Verenigde Staten

Er zijn ongeveer 8.000 chiropractors in Canada en 65.000 chiropractors in de Verenigde Staten. Chiropractors worden beschouwd als eerstelijnszorgverleners en musculoskeletale gezondheidsexperts en de chiropractie is hier een sterk gereguleerd beroep. Chiropractie is nu één van de grootste gezondheidszorgberoepen in Noord-Amerika.

Volgens het WFC zijn chiropractische diensten in de Verenigde Staten nu ook beschikbaar in de ziekenhuizen en in de gezondheidszorgsystemen voor militairen en veteranen. De U.S. Department of Labor merkt op dat de tewerkstelling van chiropractors tussen 2010 en 2020 naar verwachting met 28% zal stijgen, aangezien een toenemend aantal mensen geïnteresseerd raakt in de natuurlijke, niet-chirurgische behandelmethoden.

Canadese en Amerikaanse chiropractors diagnosticeren en behandelen een breed scala aan aandoeningen en hebben indien nodig de autoriteit om laboratoriumtesten en röntgenfoto’s te bestellen. De praktijk van de chiropractors in deze twee landen varieert echter van staat tot staat en van provincie tot provincie. De meeste jurisdicties geven chiropractors echter het recht om algemene diagnosemethoden te gebruiken, patiënten door te verwijzen naar de juiste specialisten en de gezondheid van een patiënt samen met een andere zorgaanbieder te beheren. Veel chiropractors in Canada en in de Verenigde Staten kunnen naast de manipulatie van de wervelkolom de volgende therapieën aanbieden: behandeling van het zachte weefsel, revalidatieoefeningen, fysiotherapie en begeleiding op het gebied van voeding en levensstijl.

 

Chiropractie in Europa en het Verenigd Koninkrijk

Het beroep chiropractor is in het Verenigd Koninkrijk goed ingeburgerd en chiropractische diensten worden in veel Europese landen steeds meer beschikbaar. Een onderzoek dat werd gepubliceerd in het Journal of Manipulative and Physiological Therapeutics stelt dat chiropractie in de afgelopen decennia als een beroep in Europa gerijpt is. De Chiropractic Association in het Verenigd Koninkrijk meldt dat leden van hun vereniging patiënten een ‘zorgpakket’ aanbieden dat, samen met de conventionele chiropractische behandelingen, leefstijladviezen, oefeningenadvies en in sommige gevallen medische acupunctuur of droge naalden omvat.

Chiropractie elders in de wereld

De belangstelling voor chiropractische diensten neemt in veel landen over de hele wereld toe. Een groeiend aantal geaccrediteerde chiropractische hogescholen wordt gevormd in landen  zoals Australië, Denemarken, Frankrijk, Japan, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika en Zuid-Korea. Chiropractische diensten worden goed ontvangen in veel Midden- en Zuid-Amerikaanse landen en de chiropractische zorg wint snel terrein in Aziatische steden zoals Jakarta, Singapore, Kuala Lumpur en Hong Kong.

Wilt u meer weten over chiropractie? Ga dan naar onze website www.americanchiro.nl of contact ons per email en/of telefoon.