Chiropractie

 

Chiropractie komt van het Griekse ‘Geir’ en ‘Prattein’. Dit staat voor ‘hand’ en ‘handelen’, waarmee het goed beschrijft dat we met onze handen behandelen. Het is een geneeswijze op basis van gedoseerde mechanische impulsen. Daarmee heffen we communicatiestoornissen in de wervelkolom op. Het gaat om blokkades in het zenuwstelsel en de gewrichten, waardoor er pijn en andere klachten ontstaan.

De pijn en klachten die u ervaart leiden tot problemen met uw bewegingsapparaat. We helpen dit weer optimaal te laten functioneren, zodat uw gezondheid verbetert. Hierbij gebruiken we geen eventueel onnodige medicijnen of (schadelijke) chemicaliën. In plaats daarvan behandelen we met onze handen, net als 65.000 chiropractors over heel de wereld. Het is daarmee na de klassieke geneeskunde en de tandheelkunde de grootste en meest toegepaste geneeswijze ter wereld.

Wat is chiropractie?

Wat is chiropractie en hoe behandelen onze chiropractors? We behandelen met druktechnieken. Die gebruiken we om pijnpunten in het lichaam weg te werken. We manipuleren het zenuwstelsel en de gewrichten, waarmee klachten verminderen of zelfs helemaal verdwijnen. Die klachten zijn de symptomen van een onderliggende oorzaak. Door die oorzaak aan te pakken verdwijnen de klachten en helpen we die bovendien voortaan te voorkomen.

Voordat we vanuit chiropractie kunnen behandelen doen we uitgebreid onderzoek naar wat er in uw lichaam aan de hand is. Dat doen we op een paar verschillende manieren.

Met het onderzoek maken we inzichtelijk wat er aan de hand is. Dat vormt het belangrijkste uitgangspunt voor de behandeling. We zoeken specifiek uit wat er speelt. Soms blijkt er sprake van een onderliggende oorzaak, die niet eerder aan het licht is gekomen. Pijn in de onderrug kan bijvoorbeeld op allerlei manieren veroorzaakt worden, waaronder door problemen met het bekken. We stellen vast waar het precies aan ligt. Om op basis van chiropractie heel gericht te behandelen.

Waarom naar de chiropractor?

Benieuwd wanneer het een goed idee is of waarom anderen naar de chiropractor gaan? Dat is bijvoorbeeld een goed idee bij:

  • Rug-, nek- en hoofdpijnen
  • Spier- en gewrichtspijnen
  • Bekkeninstabiliteit en heupklachten

Dus ervaart u pijn in de rug en nek? Of lijken de klachten te komen uit het bekken of de heup? In die gevallen is het een goed idee om daar vanuit chiropractie naar te laten kijken. Daarnaast behandelen we klachten in bijvoorbeeld de schouder, de voeten, de knieën en op andere plekken in het lichaam. Met het onderzoek brengen we in kaart wat er waarschijnlijk aan de hand is. Zodat we met de manipulatie van de wervelkolom vanuit het zenuwstelsel en de gewrichten kunnen behandelen. We heffen blokkades op, waarmee we de subluxaties die tot de problemen leiden wegnemen.

 

Look well to the spine, for the cause of disease

Hippocrates

Is de behandeling veilig?

De behandeling met chiropractie is volledig veilig. We behandelen met onze handen. Dat doen ervaren chiropractors, die een jarenlange universitaire studie achter de rug hebben. En sterker nog, daarvoor zijn ze bij ons altijd internationaal universitair geschoold geschoold. Bovendien zijn we lid van de Nederlandse Chiropractoren Associatie. Zo blijven we doorlopend op de hoogte van nieuwe inzichten, zowel voor de behandelingen als op het gebied van veiligheid.

We gebruiken geen (schadelijke) chemicaliën of andere eventueel onnodige medicijnen. In plaats daarvan stimuleren we het lichaam om gezonder te worden. We heffen blokkades op, waardoor het lichaam zelf de kans krijgt om te herstellen. De oorzaak van de pijn verdwijnt, waardoor ook de symptomen verminderen en zelf helemaal verholpen zullen zijn. Bovendien voorkomen we daarmee dat de pijn op termijn weer terug zal komen.

Klopt het dat de chiropractor me zal kraken?

Het klopt dat er een licht krakend geluid te horen is tijdens een behandeling met chiropractie. Het is een volledig pijnloos en veilig proces. Het geluid ontstaat door lucht die ontsnapt, zoals bij een champagnefles die ontkurkt. Dat betekent dat dit op geen enkele manier gevaarlijk is voor het lichaam. Het is een volkomen veilige methode, die bijdraagt aan het opheffen van de blokkades die er in het lichaam aanwezig kunnen zijn.

Chiropractie in Leidschendam-Voorburg en omgeving Den Haag

Dus zoekt u naar een specialist in chiropractie in Leidschendam-Voorburg of Den Haag? We werken vanuit Voorburg, gewoon bij u in de buurt. Daar ontvangen we u graag, bijvoorbeeld om samen te onderzoeken waar de pijn of klachten die u ervaart vandaan komen. Zodra dit duidelijk is stellen we een behandeling voor. Dat doet een ervaren chiropractor, die precies weet wat er nodig is om het lichaam zelf van de oorzaak te laten herstellen.

Vragen over chiropractie of onze chiropractische zorg in het algemeen? Bel ons op telefoonnummer 070 666 7777, stuur ons een e-mail naar info@americanchiro.nl of gebruik het online contactformulier. Dan nemen we snel contact met u op.