De behandeling in 3 fases

 

De behandeling begint vrijwel altijd al bij uw eerste bezoek.
Tijdens uw tweede bezoek wordt de diagnose en behandelplan met u besproken.

FASE 1: STABILISATIEFASE

De eerste fase van chiropractische behandeling is erop gericht om het lichaam te stabiliseren. Om dit zo effectief mogelijk te laten verlopen is intensieve behandeling nodig. Gedurende deze fase is het mogelijk dat er reacties in het lichaam optreden, zoals bijv. spierpijn, stijfheid of vermoeidheid. Dit zijn natuurlijke reacties in het lichaam en kunnen zich uiten in de spieren die lange tijd niet goed hebben gewerkt (over- of onderbelasting). De reactie kan ook worden veroorzaakt door het vrijkomen van toxische stoffen die zich hebben opgehoopt. Genoemde mogelijke reactie zijn van tijdelijke aard. Het is aan te raden om na een behandeling veel water te drinken en voldoende rust te nemen.

FASE 2: FASE VAN OPNIEUW OPBOUWEN

De bedoeling van deze fase is om het lichaam (wervelkolom, gewrichten, spieren en
gewrichtsbanden) er weer toe te brengen zich aan te passen aan normale omstandigheden. Na de stabilisatie is er een omgeving gecreëerd die zorgt voor goede genezing van het weefsel. Dit is van cruciaal belang aangezien dit weefsel steun biedt aan de wervels en de bijbehorende gewrichten. LET OP: gedurende deze fase is het belangrijk om te onderkennen dat, hoewel de frequentie van de behandelingen en de pijn verminderen, het proces nog steeds in cruciale fase is. Overbelasting kan in deze fase een terugval veroorzaken. Overleg met uw chiropractor voordat u inspannende en belastende activiteiten hervat!

FASE 3: ONDERHOUD/PREVENTIE

Nadat uw wervelkolom is gestabiliseerd, is het aan te raden om op regelmatige basis terug te komen, zodat gecontroleerd kan worden of er niet opnieuw wervels verschoven zijn. Dit is niet alleen belangrijk voor uw algehele gezondheid maar het is tevens een goede manier om terugval of nieuwe klachten te voorkomen. Aangezien bij iedereen zowel het lichaam als de manier van leven verschillend is, zal ook de frequentie van regelmatige controles verschillend zijn. Tegen die tijd zal uw chiropractor u hierover adviseren.

Een chiropractische aanpassing veroorzaakt zelden ongemak.
Maar patiënten kunnen soms wel lichte pijn of ongemak na een behandeling ervaren, die meestal binnen 12 – 48 uur vanzelf weer verdwijnt.