Chiropractie behandelingen

 

Bij American Chiropractic gaat ons team verder dan de conventionele geneeskunde door diensten en technieken aan te bieden die niet alleen de symptomen kunnen verlichten, maar ook de onderliggende oorzaken van uw specifieke disfunctie kunnen aanpakken en oplossen. Hieronder vindt u een greep uit de diverse behandelingen die wij uitvoeren.

Ribmobilisatie of -aanpassing (Back adjustment)

Ribmobilisatie of -aanpassing wordt gebruikt bij ribpijn en ademhalingsmoeilijkheden en wordt gebruikt om de ribbeweging te verbeteren.

Anterieure thoracale aanpassing (Back adjustment)

Anterieure thoracale aanpassing wordt gebruikt bij midden rugpijn en is een aanpassing van de thoracale wervelkolom om de beweging van de wervelkolom te verbeteren.

MTA (Y strap) behandeling

De Y-strap staat bekend als een van de meest authentieke en klassieke chiropractische technieken. Voor veel patiënten is de behandeling verlichtend.

Been aanpassing (Leg adjustment)

Deze behandeling is ontworpen om het aangetaste gewricht te openen in de richting waarin de chiropractor trekt. 

Nek manipulatie (Neck adjustment)

Nek aanpassing is bedoeld om de beweging van de cervicale wervelkolom te verbeteren en de juiste uitlijning in de nek te verbeteren.

Extremity behandeling (Extremity adjustment)

Deze behandeling verbetert gewrichtsdisfunctie, vermindert pijn en ontsteking, en stimuleert het genezingsproces.

Wervelkolom aanpassing (Spinal adjustment)

Deze behandeling corrigeert op een veilige manier de uitlijning van de wervelkolom, wat resulteert in minder pijn, verbeterde functie en een vergroot bewegingsbereik.

Graston behandeling

Met de Graston-techniek kan de chiropractor onderhuids bindweefsel dat aan elkaar kleeft, losmaken.Verkleefd weefsel kan leiden tot irritatie in spieren, gewrichten, zenuwbanen en bloedvaten.

Tractie stoel (Traction chair)

Deze behandeling helpt bij het verminderen van scoliose, vermindert pijn, verhoogt de flexibiliteit en verbetert schade aan tussenwervelschijven.

Houding foto analyse (Posture pictures)

Houdingsfoto’s zijn een visueel hulpmiddel om symptomen en de algemene biomechanica van het lichaam en objectieve bevindingen met elkaar in verband te brengen.

Kernaanpassing behandeling (Core stim)

Verlicht spierspasmen, vermindert pijn en ontstekingen en verhoogt de bloedsomloop.

Lichaamsgewicht op de vibratie

Deze behandeling versterkt en hertraint uw houdingsspieren, vermindert pijn en verhoogt de snelheid van houdingsverbetering.

Thompson Drop Tafel

De Thompson Drop-Table-techniek maakt gebruik van een speciaal ontworpen tafel die bestaat uit gewatteerde platforms en is voorzien van valmechanismen. 

Thompson Drop Table zijhouding

De Thompson Drop-Table-techniek laat de patiënt enkele millimeters “vallen” terwijl de chiropractor een snelle stoot toedient om de aanpassing te voltooien. 

Wiebel kussen behandeling (Wobble chair)

De behandeling herstelt beschadigde tussenwervelschijven, verbetert de flexibiliteit, vermindert pijn en versterkt de onderrug.

Zijhouding aanpassing (Side posture adjustment)

Aanpassing van de zijhouding is bedoeld om stress en pijn in de onderrug te verminderen door de lumbale wervelkolom en het heiligbeen in een zijwaartse hoek aan te passen.

Quadratus Lumborum Prone

Quadratus Lumborum staan is bedoeld om de onderrugspieren te helpen strekken in staande positie als u problemen heeft met uw knieën.

Quadratus Lumborum standing

Deze geavanceerde rek methode voor de onderrugspieren als u geen problemen heeft met het zitten op uw knieën.

Vragen over de behandelingen of onze chiropractische zorg in het algemeen? Bel ons op telefoonnummer 070 666 7777, stuur ons een e-mail naar info@americanchiro.nl of gebruik het online contactformulier. Dan nemen we snel contact met u op.