Nadelen van chiropractie

 

Wat zijn de nadelen van chiropractie en moet u rekening houden met eventuele bijwerkingen? Het zijn belangrijke vragen, als u voor het eerst aan een chiropractor denkt. Misschien weet u nog niet precies hoe we werken, welke onderzoeken we doen en hoe we vervolgens met onze handen behandelen.

Chiropractie kent geen bijwerkingen. We gebruiken geen (schadelijke) chemicaliën en eventueel onnodige medicijnen. In plaats daarvan onderzoeken we uw lichaam en vinden we de (onderliggende) oorzaak van lichamelijke klachten. Die behandelen met onze handen, vanuit een manipulatie in de wervelkolom. Zo richten we ons op het zenuwstelsel en de gewrichten.

Nadelen van chiropractie in Den Haag en Leidschendam-Voorburg

Dus, zitten er nadelen aan chiropractie? Sommigen spreken van ‘kraken’ en daar hangt een negatieve bijklank aan. In de praktijk gaat het om een licht krakend geluid, dat volledig onschuldig en bovendien pijnloos is. Het geluid ontstaat door een vacuümeffect, vergelijkbaar met het ontkurken van een champagnefles. Het is lucht die ontsnapt, waardoor dit op geen enkele manier schadelijk zou kunnen zijn voor het lichaam.

Duidelijke nadelen van chiropractie zijn er daarom niet. We behandelen om het lichaam weer optimaal te laten functioneren. Door het lichaam goed te verzorgen herstelt dit eventuele afwijkingen en de pijn die daardoor ontstaat. De pijn is vaak een symptoom, van een onderliggende oorzaak die niet altijd duidelijk is.

De chiropractor doet samen met u onderzoek naar wat er lichamelijk speelt. En waardoor u de klachten ervaart waar u last van heeft. Door de blokkades in het lichaam die de pijn veroorzaken op te heffen lukt het om de klachten te verminderen en die zelfs te verhelpen. Sterker nog, we voorkomen dat de klachten op termijn terug zullen keren.

Vragen over de nadelen van chiropractie of onze chiropractische zorg in het algemeen? Bel ons op telefoonnummer 070 666 7777, stuur ons een e-mail naar info@americanchiro.nl of gebruik het online contactformulier. Dan nemen we snel contact met u op.