Chiropractie oefeningen

 

Het menselijk lichaam is ontworpen om te bewegen. Wanneer we pijn ervaren in de rug, nek, schouders of gewrichten, is dit waarschijnlijk het gevolg van letsel dat de natuurlijke beweging van het lichaam belemmert. Hoewel het misschien lijkt alsof in bed blijven en rusten de beste oplossing is om met de pijn om te gaan, kan stretchen de eenvoudigste manier zijn om pijn te verminderen en toekomstige blessures te voorkomen.

Veilige, door de chiropractor goedgekeurde rekoefeningen kunnen de mobiliteit en vloeibaarheid in het lichaam vergroten, zodat je weer actief kunt worden.

Waarom is stretchen zo belangrijk?

Of je nu pijn ervaart of je voorbereidt op de dag, er zijn verschillende redenen waarom stretchen belangrijk is. Allereerst is stretchen een essentieel onderdeel van de gezondheid van de gewrichten. Wanneer de spieren rondom de gewrichten strak of gespannen zijn, kan dit de mobiliteit in het gewricht aanzienlijk verminderen. Regelmatig stretchen kan deze spieren verlengen, de gewrichten bevrijden en je gemakkelijker laten bewegen.

Stretchen verbetert de circulatie, waardoor het bloed vrijer door het lichaam kan stromen. Op dezelfde manier helpt regelmatig stretchen ook stress te verminderen en de energie op natuurlijke wijze te verbeteren. Andere voordelen van chiropractische aanpassingen en stretchen zijn onder andere:

  • Verlichting van pijn en stijfheid na het sporten
  • Verbetering van de sportprestaties
  • Voorkomen van toekomstige blessures
  • Behandeling van bestaande verwondingen
  • Hulp bij het verbeteren van de houding

Trapezius stretch

Met deze oefening rekt u de trapezius spier.

Wiebelkussen oefening (Wobble chair)

De oefening herstelt beschadigde tussenwervelschijven, verbetert de flexibiliteit, vermindert pijn en versterkt de onderrug.

Quadratus Lumborum Prone

Quadratus Lumborum staan is bedoeld om de onderrugspieren te helpen strekken in staande positie als u problemen heeft met uw knieën.

Quadratus Lumborum standing

Deze geavanceerde rek methode voor de onderrugspieren als u geen problemen heeft met het zitten op uw knieën.

Vragen over de oefeningen of onze chiropractische zorg in het algemeen? Bel ons op telefoonnummer 070 666 7777, stuur ons een e-mail naar info@americanchiro.nl of gebruik het online contactformulier. Dan nemen we snel contact met u op.