Voordat je ‘Dokter’ mag worden genoemd, moet je een academische prestatie leveren en die titel wordt verdiend wanneer een persoon een opleiding op doctoraal niveau heeft voltooid. Of het nu gaat om een arts (dokter), een chiropractor, een osteopaat, een fysiotherapeut , een tandarts of een doctor in de wijsbegeerte (PhD), iedereen heeft zijn eigen specialisatie.

Studie chiropractie

Omdat deze beoefenaars van de geneeskunde echter allemaal een hele andere specialisatie en kennis hebben, mogen ze alleen hun praktijk uitoefenen zoals dat is aangegeven op hun licentie van de Board.

Chiropractors zijn geen artsen en ze zouden zichzelf ook niet zo moeten voorstellen. Chiropractors in de Verenigde Staten hebben tijdens hun opleiding ten minste 7,5 jaar hoger onderwijs genoten, inclusief een bachelorgraad en 3,5+ jaar doctorale studies (volgens de nieuwste normen) en in vergelijking met artsen vergelijkbare uren in alle wetenschappen gevolgd – maar dan met een andere focus!

Chiropractors zijn aanbieders van zorg, diagnostici en clinici, die een zeer diepgaand begrip van en gefocust zijn op het neuromusculoskeletale stelsel. Bij het afnemen van de examens gebruiken ze dezelfde praktijken die op medische opleidingen worden geleerd om de onderliggende of ernstige aandoeningen uit te sluiten en wanneer nodig door te verwijzen naar de juiste aanbieder van de zorg.

Verschillende benadering

Chiropractors hebben echter een andere benadering van de behandeling dan die een arts heeft. Artsen schrijven vaak medicijnen en injecties voor en voeren operaties uit. Chiropractors richten zich met behulp van aanpassingen en/of manuele therapie op het leveren van op bewijsgebaseerde, niet-invasieve zorg om te helpen bij het genezen van weefsels en het corrigeren van biomechanische problemen. Vaak kunnen ze ook andere gebieden zoals voeding, revalidatie, ergonomie en de houding behandelen.

Chiropractors worden nu vaker bezocht dan ooit omdat worden geassimileerd in multidisciplinaire systemen, die naast alle reguliere artsen werken. In sommige van de grootste bedrijfsklinieken zijn chiropractors in feite de leidende en doorlopende diagnosticus/artsen voor musculoskeletale pijn. De beste artsen die er zijn (MD, DC, DO, DPT) werken liever los van elkaar omdat ze allemaal de mogelijkheid hebben om te leren en zich te specialiseren, met de nadruk op wat het beste is voor de patiënt.

Dus, ja! Chiropractors verdienen het om een titel te krijgen. Zij zijn spinale en musculoskeletale specialisten in de eerstelijns gezondheidszorg, die veel tijd en discipline hebben besteed aan het voltooien van hun opleiding en het verdienen van hun titel.

 

Wilt u meer weten over chiropractie? Ga dan naar onze website www.americanchiro.nl of contact ons per email en/of telefoon.