Chiropractor vergoeding

 

Hoe zit het met de chiropractor vergoeding? We krijgen er regelmatig vragen over bij ons in de praktijk in Den Haag en Leidschendam-Voorburg. Daarom leggen we graag uit hoe het zit, en dat u een aanvullende verzekering nodig heeft voor vergoeding.

Chiropractie wordt niet gedekt vanuit de basisverzekering. Dat betekent dat u een aanvullende polis moet afsluiten als u de kosten wilt laten vergoeden. Aan de andere kant voorkomt dit dat u er het eigen risico voor moet betalen. Wat dat betreft biedt het voor- en nadelen.

Krijg ik de behandelingen vergoed?

Dus, krijgt u vergoeding voor de chiropractor als u naar Den Haag en Leidschendam-Voorburg komt voor een behandeling? Dat hangt helemaal af van de manier waarop u voor zorg verzekerd bent. Met alleen een basisverzekering voor de zorg krijgt u daarvoor geen vergoeding. In dat geval moet u de kosten voor onze behandeling(en) zelf betalen.

Heeft u een aanvullende zorgverzekering? Dan is de kans groot dat u de chiropractie wel vergoed krijgt. Sterker nog, een groot aantal van de verzekeraars dekt in ieder geval een aantal behandelingen. U hoeft de kosten daarvoor dus niet zelf te betalen.

Aanvullende verzekering

Bent u benieuwd of de aanvullende verzekering die u heeft (of wilt afsluiten) de kosten voor chiropractie vergoedt? Het is verstandig om daar goed naar te kijken. Gebruik het overzicht dat we daarvoor hebben opgesteld.

Verzekeraars mogen binnen de aanvullende verzekering twee dingen zelf bepalen:

  • Dat wat ze vergoeden
  • Het maximale bedrag dat ze vergoeden

Dat betekent dat sommige verzekeraars de chiropractor wel vergoeden, terwijl anderen dat met een vergelijkbare polis niet doen. Bovendien mogen verzekeraars zelf bepalen tot welk maximale bedrag ze de chiropractie eventueel vergoeden. Dit maakt het extra belangrijk om een vergelijking te maken. Zorg er op die manier voor dat u goed weet of er een vergoeding beschikbaar is. En voor hoeveel behandelingen die geldt, met het maximale bedrag dat u kunt laten vergoeden.

 

Chiropractor vergoeding

Twijfelt u over de chiropractor vergoeding en wilt u daar bijvoorbeeld samen naar kijken? Neem contact op met onze praktijken in Den Haag en Leidschendam-Voorburg. We leggen u daar graag uit hoe het zit. We hebben ervaring met bijna alle verzekeraars. Dat betekent dat we u goed kunnen aangeven of u een vergoeding ontvangt en waar dit van afhangt. Dus twijfelt u over de vergoeding en de kosten voor de chiropractor? We leggen het u graag uit, op basis van de verzekering die u heeft.

Vragen over de chiropractor vergoeding of onze chiropractische zorg in het algemeen? Bel ons op telefoonnummer 070 666 7777, stuur ons een e-mail naar info@americanchiro.nl of gebruik het online contactformulier. Dan nemen we snel contact met u op.