(maar nooit durfde te vragen)

Bij sommige mensen bestaat er verwarring over wat een chiropractor doet, wat hun kwalificaties zijn en hoe ze de kwaliteit van het leven van hun patiënten kunnen helpen verbeteren. Soms zijn de antwoorden die je zoekt moeilijk te vinden en daarom hebben we deze drie vragen, die je vast altijd al wilde stellen, voor je op een rijtje gezet.

 

1. Wat zijn de kwalificaties van een chiropractor?

Chiropractors ontvangen minimaal zeven jaar hoger onderwijs. Als onderdeel van hun opleiding moeten ze minimaal 1.000 uur onder toezicht in een klinische omgeving met patiënten werken. Na het behalen van hun diploma moeten toekomstige chiropractors ook een vergunning aanvragen, wat vereist dat ze alle examens voor de staat, de provincies en de National Board met goed gevolg moeten hebben afgerond en de noodzakelijke verzekering moeten hebben.

 

2. Wat kan een chiropractor echt behandelen?

Je zult verrast zijn. Naast het behandelen van nek- en rugklachten, kunnen chiropractors ook hoofdpijn, astma, pijn aan de benen, zenuwbeschadiging, gewrichtspijn en pediatrische pijn behandelen. Dit is slechts een kleine greep uit de klachten waar chiropractors je mee kunnen helpen.

 

3. Hoeveel moet ik betalen?

Dit kan een beetje een lastige vraag zijn en we weten dat het voor veel mensen een barrière vormt wanneer ze nadenken over het bellen en het maken van hun eerste afspraak. In de meeste gevallen heb je geen doorverwijzing nodig, je kunt gewoon bellen om een afspraak te plannen. Chiropractische zorg wordt door de meeste aanvullende verzekeringspolissen gedekt.

We hopen dat als je één van de 61% van de volwassenen bent, die chiropractische zorg nog moet proberen, je het ook echt eens probeert. Je zult versteld staan hoezeer het de kwaliteit van jouw leven kan verbeteren!

 

Wilt u meer weten over chiropractie? Ga dan naar onze website www.americanchiro.nl of contact ons per email en/of telefoon.