In plaats van afhankelijk te zijn van pijnstillers om je door de dag te slepen, moet je eens een van deze hoofdpijnbehandelingen zonder medicatie proberen.

 

1. Chiropractie aanpassingen: onderzoek toont aan dat aanpassingen aan de nek bij veel patiënten met cervicogene hoofdpijn invaliditeit en pijn kunnen verminderen evenals de frequentie van migraine.

2. Gember: uit één studie kwam naar voren dat gembersupplementen net zo effectief werken als sumatriptan voor het verminderen van de ernst van een migraineaanval. Daar bovenop komt nog eens dat gember geen ongewenste bijwerkingen voor patiënten heeft.

3. concludeerde dat een supplement met een bloem genaamd groot hoefblad effectief is voor het voorkomen van migraine, terwijl niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen alleen werden geclassificeerd als “waarschijnlijk effectief.”

4. Lichaamsbeweging: uit een studie uit 2011 bleek dat vrouwen die drie keer gedurende 40 minuten per week oefeningen deden, dezelfde vermindering van de migrainepijn hadden als vrouwen die een anti-epilepsie medicijn, genaamd topiramaat, kregen.

5. Massage therapie: volgens een nieuwe studie blijkt dat bij patiënten met cervicogene hoofdpijn massage therapie kan helpen om de nekklachten te verlichten. Massage kan ook de spanning en stress in verband met spanningshoofdpijn verlichten.

6. Triggerpoint therapie: deze therapie wordt vaak gebruikt door chiropractors en andere manueel therapeuten die zich richten op triggerpoints of hyper-prikkelbare plekjes van de pijn in de spieren. Een studie wees uit dat triggerpoint therapie, die werd toegepast op de nek, de cervicogene hoofdpijn met 71% verminderd.

7. Etherische oliën van lavendel: volgens een studie uit 2012 bleek dat de kalmerende werking van lavendel een aanzienlijke vermindering van de intensiteit van migraine-aanvallen kan hebben.

8. Stoppen met kauwgom: uit een recente studie blijkt dat tieners die stoppen met een overdreven gebruik van kauwgom een verbetering van hun aanhoudende hoofdpijn ervaren.

9. Seks: een Duitse studie toonde aan dat voor 70% van de volwassenen met migraine en 91% van de volwassenen met een cluster hoofdpijn het hebben van seks tijdens een hoofdpijn episode de pijnintensiteit aanzienlijk verminderd.

10. Acupunctuur: deze oude Chinese geneeskunde kan chronische pijn en migraine aanzienlijk verminderen. Een recente studie toonde ook de voordelen van het combineren van acupunctuur met chiropractische zorg aan.

11. Cognitieve gedragstherapie: een nieuwe studie toonde aan dat kinderen met een chronische migraine significante verbeteringen hadden na het ontvangen van cognitieve gedragstherapie. De studie toont het belang van het aanpakken van de mentale aspecten van chronische hoofdpijn aan.

Natuurlijk is het belangrijk als je lijdt aan aanhoudende hoofdpijn om met je arts over deze behandelingen te spreken. Een chiropractor kan spinale aanpassingen gebruiken samen met andere complementaire therapieën zonder medicatie om jouw hoofdpijn veilig en effectief te verlichten.

 

Wilt u meer weten over chiropractie? Ga dan naar onze website www.americanchiro.nl of contact ons per email en/of telefoon.