Moet u naar een chiropractor of fysiotherapeut?

Als u lijdt aan spier- of skeletpijn, kan het moeilijk zijn om te weten wat voor soort behandeling u nodig heeft. In het bijzonder het begrijpen van de verschillen tussen fysiotherapie en chiropractie – en welke het beste bij u past.

 

Hoe weet je het verschil tussen een fysiotherapeut en chiropractor?

Er is veel overlap tussen de twee beroepen. Zowel chiropractors als fysiotherapeuten behandelen gewrichten en musculo-skeletale problemen om de beweging en kracht te verhogen, pijn te verminderen en u weer volledig te laten functioneren.

Maar het belangrijkste verschil tussen de twee disciplines is dat een chiropractor van oudsher manipulatie gebruikt, waarbij een fysiotherapeut vaker mobilisatietechnieken gebruikt.

 

Wat wordt bedoeld met manipulatie met Chiropractie?

Chiropractors gebruiken hun handen om de gewrichten van uw wervelkolom en ledematen aan te passen waar tekenen van beperkte beweging worden gevonden. Zachte, specifieke manipulatietechnieken helpen om de normale lichaamsbeweging te herstellen. De behandeling is erop gericht u beter en vrijer te laten bewegen.

Chiropractors behandelen acute en chronische lage rug- en nekpijn, ischias, nek gerelateerde en spanningshoofdpijn, nek gerelateerde duizeligheid of vertigo en extremiteit gewrichtsaandoeningen.

 

Wat wordt bedoeld met mobilisatie-technieken voor fysiotherapie?

Een fysiotherapeut zal omgaan met een reeks manipulatie- en massagetechnieken, elektrische therapieën en lichaamsbeweging om beweging te herstellen en te herstellen.

Fysiotherapeuten behandelen rug- en nekpijn, ischias, artritis, zwelling in gewrichten, RSI, sportblessures en kraakbeen, ligament- en peesbeschadiging.

 

Het doet pijn, wie kies je?

Als u op zoek bent naar een holistische benadering om de gezondheid van uw wervelkolom en het zenuwstelsel te beoordelen, herstellen en behouden, zijn chiropractors de experts. Niet alleen krijgen ze een minimum van vijf jaar full-time, gespecialiseerde opleiding over de gezondheid van de wervelkolom en het zenuwstelsel, ze geven je een compleet beeld van wat er met je ruggengraat aan de hand is om de functie te herstellen, zodat een goede genezing kan plaatsvinden.

Chiropractors zijn van mening dat alle systemen in het lichaam met elkaar verbonden zijn en dat ze erop gericht zijn de juiste beweging en functie te creëren in alle weefsels (niet alleen individuele weefsels of systemen). Deze methode helpt niet alleen bij de huidige rugpijn, maar voorkomt ook schade op de lange termijn en andere gezondheidsproblemen.

Aan de andere kant kunnen fysiotherapeuten ook helpen met rugpijn, omdat ze zich specialiseren in letsel aan het bewegingsapparaat. Ze leggen meer nadruk op het werken met individuele weefsels die gewond zijn geraakt, dan op het hele lichaam als een onderling verbonden systeem. Ze hebben niet de langdurige opleiding en training van de chiropractors, maar ze hebben wel effectieve pijnbeheersingsstrategieën.

Als u pijn of ongemak ervaart, moet uw eerste prioriteit zijn om professioneel te worden onderzocht, zodat uw arts met u kan samenwerken en advies kan geven over een behandeling die het best bij uw aandoening past. Beide disciplines zullen ook oefeningen en advies geven om blessures en medische aandoeningen te beheersen.

Wilt u meer weten over chiropractor of fysiotherapeut? Ga dan naar onze website www.americanchiro.nl of contact ons per email en/of telefoon.