Saffraan is een kruid, dat wordt gewonnen uit de bloem van de saffraankrokus (Crocus Sativus). De therapeutische voordelen ervan zijn al minstens 3000 jaar bekend en sinds ongeveer die tijd wordt het ook gebruikt als een natuurlijk afrodisiacum. Dit rode kruid wordt in sommige Aziatische landen vanwege zijn gezondheidsvoordelen al eeuwenlang gebruikt als specerij en als kleurstof. Het is rijk aan mineralen zoals calcium, magnesium, selenium, koper, zink en ijzer en bevat grote hoeveelheden vitamine A, B2, C, foliumzuur en niacine. Het is een duur kruid omdat er maar liefst 150 bloemen nodig zijn om slechts 1 gram saffraan strengen te kunnen maken.

Enkele gezondheidsvoordelen van saffraanextract omvatten:

Helpt bij gewichtsverlies

Onderzoek toont aan dat voedingssupplementen met saffraan het gevoel van honger tussen de maaltijden door kunnen verminderen en dat het ook het hunkeren naar en dwangmatig eten kan verminderen. Dit komt omdat het de serotoninespiegels in je bloed, die hongergevoelens signaleren, kan reguleren. Serotonine is een chemische stof in je hersenen.

Behandelt depressie

Onderzoeken tonen aan dat saffraan depressie net zo effectief kan behandelen als  antidepressiva, zoals fluoxetine en imipramine. Als gevolg hiervan hoef je misschien als je saffraan gebruikt geen antidepressiva, die veel bijwerkingen kunnen hebben, te gebruiken. Er wordt aangenomen dat saffraan depressie kan verlichten omdat het een antioxidant is.

Voorkomt de ontwikkeling van ziekte

Onderzoeken bij muizen toonden aan dat saffraan-extract de groei van een tumor vertraagt. Het kan ook helpen bij het behandelen en het voorkomen van de ontwikkeling van bepaalde soorten kanker, zoals leverkanker, huidkanker en sarcomen.

Beheerst ontsteking

Omdat het ontstekingsremmende eigenschappen heeft, kun je saffraan innemen om artritis en andere inflammatoire gewrichtsaandoeningen te behandelen. Het kan ook de pijn, die gepaard gaat met het pré-menstrueel syndroom, verlichten.

Vertraagde progressie van oogziekten

Onderzoek toont aan dat saffraan-extract macula-degeneratie en retinitis pigmentosa vertraagt. Het beschermt je ogen ook tegen de effecten van fel licht.

Verhoogt de niveaus van energie

Saffraan-extract kan je kracht en het energieniveau in je lichaam verhogen.

Geneest wonden

Saffraan versnelt de genezing van snijwonden, brandwonden en andere zowel interne als externe verwondingen.

 

Betrouwbare saffraan verkooppunt:

Wilt u saffraan kopen met de hoogste (biologische) kwaliteit?  Ga dan naar www.Saffraan.nl. 

 

 

>

{:}