Behandeling nekhernia chiropractor

 

Hoe ziet de behandeling van een nekhernia door een chiropractor eruit? Hoeveel behandelingen en nodig zijn en hoe de klachten zich daarna ontwikkelen verschilt natuurlijk van geval tot geval. Toch geven we u graag aan hoe de behandeling bij ons in de praktijk in Den Haag en Leidschendam-Voorburg eruit zal zien.

Hoe ontstaat een nekhernia?

Voor de behandeling stellen we vast wat er precies aan de hand is. Dus gaat het om een nekhernia? Die ontstaat als een tussenwervelschijf een ongewone uitstulping laat zien. Die uitstulping drukt op de zenuwwortel en zou zelfs het ruggenmerg kunnen irriteren. Dit leidt tot pijn, die zich zowel in de nek als in de rest van de rug kan uiten.

De oorzaak van een nekhernia kan bijvoorbeeld het volgende zijn:

  • Acute aandoening door draaien, tillen of een schok
    In veel gevallen ‘schiet het erin’. Mensen ervaren een nekhernia door draaien, tillen of een bepaalde schok op de ruggenwervel. In sommige gevallen ontstaat dit zelfs bij hard niezen, wat weergeeft hoe gevoelig de rug en de nek zijn.
  • Slijtage van de ruggenwervel
    Aan de andere kant kan het gaan om langzame slijtage van de ruggenwervel. We spreken officieel van degeneratie, waardoor uiteindelijk een (nek)hernia ontstaat.

Behandeling nekhernia chiropractor

Zoekt u naar een chiropractor bij een hernia? Wij zorgen voor de behandeling waar u naar zoekt. We controleren de wervelkolom op aanwezige blokkades, zodat we die kunnen aanpakken. Vanuit een zorgvuldig onderzoek bepalen we hoe we de behandeling zo lokaal en gericht mogelijk kunnen uitvoeren. We corrigeren de blokkades die er aanwezig zijn. Op die manier herstellen we de werking van het zenuwstelsel. Het grote voordeel daarvan is dat het lichaam de kans krijgt om zelf te herstellen. Dit voorkomt onnodig gebruik van medicijnen en andere middelen. In plaats daarvan zorgen we als chiropractor voor een natuurlijke behandeling van een hernia.

Chiropractor bij hernia

Wilt u een nekhernia door een chiropractor laten behandelen? Dat doen we bij ons in de praktijk in Den Haag en Leidschendam-Voorburg. We stellen vast wat er precies aan de hand is en waar de pijn vandaan komt. Op basis daarvan zorgen we voor de behandeling.

Vragen over de behandeling van een nekhernia bij de chiropractor of onze chiropractische zorg in het algemeen? Bel ons op telefoonnummer 070 666 7777, stuur ons een e-mail naar info@americanchiro.nl of gebruik het online contactformulier. Dan nemen we snel contact met u op.