Beknelde zenuw in been

 

Een beknelde zenuw in uw been kan heel pijnlijk zijn. Het gaat om een scherpe en branderige pijn, die bovendien kan uitstralen naar de heup en bijvoorbeeld de voet.

Een beknelde zenuw kan op verschillende manieren ontstaan, zowel in een been als bijvoorbeeld in de schouder. In beide gevallen gaat het om een vervelende en soms heftige pijn, die bijvoorbeeld erger wordt als u staat.

Tip: denkt u bij de pijn aan een beknelde zenuw in uw been? U voelt de pijn vaak in één been tegelijk, dus niet in allebei.

Symptomen en verschijnselen

Benieuwd naar de symptomen en verschijnselen bij een beknelde zenuw in het (boven)been? Het gaat om:

  • Een doffe, brandende of prikkelende pijn
  • Pijn die erger wordt als u lang staat
  • Pijn in één been tegelijk

Houd er rekening mee dat de beknelde zenuw zich waarschijnlijk ergens in de ruggenwervel bevindt. Wat dat betreft voelt u de pijn op een andere plek dan waar de precieze oorzaak daarvan ligt. Daar houden we rekening mee als we als chiropractor zorgen voor de behandeling.

Oorzaak van de beknelde zenuw

Voordat we als chiropractor starten met de behandeling doen we onderzoek naar wat er precies aan de hand is. Op die manier stellen we de oorzaak vast. Daarbij houden we natuurlijk rekening met hoe een zenuwbeknelling in een (boven)been over het algemeen ontstaat:

  • Strakke kleding of een strakke riem
  • Sleutelbos of portemonnee in een broekzak
  • Met de benen over elkaar heen zitten
  • Sporten met bewegingen naar achteren
  • Zwangerschap

Daarnaast kan een beknelling van een zenuw in het been bijvoorbeeld ontstaan door overgewicht, een stofwisselingsziekte of als littekens na een operatie in dat gebied.

De verschillende oorzaken geven aan hoe belangrijk het is om nauwkeurig te bepalen wat er precies aan de hand is. Alleen op die manier kunnen we als chiropractor goed aan de slag met de behandeling. We richten ons op de zenuw die bekneld is geraakt, om die weer vrij te maken. Daarmee verhelpen we de pijn, en voorkomen we dat die bij het draaien of bewegen snel weer terug zal komen.

 

Beknelde zenuw in been

Last van een beknelde zenuw in het been? Het kan zowel een prikkelende, branderige als een doffe of juist meer heftige pijn geven. In al die gevallen leidt het tot een vervelend gevoel of zelfs een bijzonder pijnlijke ervaring. We stellen als chiropractor vast wat er precies aan de hand is. Op basis daarvan bepalen we hoe een behandeling zou kunnen helpen. We maken samen met u een behandelplan, op basis waarvan we helpen de pijn door de beknelde zenuw op te lossen.

Vragen over een beknelde zenuw in het been of onze chiropractische zorg in het algemeen? Bel ons op telefoonnummer 070 666 7777, stuur ons een e-mail naar info@americanchiro.nl of gebruik het online contactformulier. Dan nemen we snel contact met u op.