Beknelde zenuw in heup

 

Last van een beknelde zenuw in de heup? Dat kan heel pijnlijk zijn. Het veroorzaakt een scherpe pijn in de dij, heup of in de lies.

Zenuwen zenden pijnsignalen uit. Een beknelde zenuw in de heup of bijvoorbeeld in de nek kan op die manier heel pijnlijk zijn. En sterker nog, de kans bestaat dat de pijn zal uitstralen, bijvoorbeeld naar uw been.

In veel gevallen gaat het om een pees, een ligament of een bot dat tegen de zenuw aandrukt. Dit leidt tot een beknelling, waardoor u bijvoorbeeld in de heup een vervelende en scherpe pijn kunt voelen. De zenuwsignalen worden verergerd of juist onderbroken. Dat komt door de druk, irritatie of wrijving. Medisch spreken we van radiculopathie.

 

Symptomen: herken een beknelde zenuw in de heup

Benieuwd wat de symptomen zijn van een beknelde zenuw in de heup? We zetten de belangrijkste op een rij:

  • Scherpe, schroeiende of brandende pijn
  • Pijn in de heup, dij of lies
  • Doffe pijn in de billen of heupen
  • Gevoelloosheid in het been of de heup
  • Tintelend gevoel van speldenprikken
  • Moeite met bewegen van de heup of het been

Beweging zal de pijn of gevoelloosheid in de meeste gevallen verergeren. Als dat het geval is vormt dat een duidelijke aanwijzing dat het gaat om een beknelde zenuw in de heup.

Oorzaak van de beknelling

Een beknelde zenuw in de heup kan ontstaan vanuit een aantal verschillende oorzaken. Misschien sliep u in een verkeerde houding of kreeg u juist te maken met een heftig ongeluk. Het kan een heel kleine of een veel grotere oorzaak zijn.

Ook herhaalde stress op de heup, op de rug en andere gewrichten in de buurt daarvan kan dit veroorzaken. Vaak gaat het bij een beknelling van een zenuw in de heup om vallen, een ongeluk of een sportblessure. Ook slapen in een verkeerde houding of te strakke heupbuigers (spieren die de heup helpen bewegen) kunnen leiden tot deze vervelende klachten.

Beknelde zenuw in heup: behandelen

We kunnen de beknelde zenuw in de heup als chiropractor gelukkig goed behandelen. We analyseren wat er precies aan de hand is en stellen vast waar de pijn vandaan komt. Soms gaat het om een beknelling in de heup zelf, al kan dit ook in een van de andere gewrichten zitten. We stellen vast wat er precies aan de hand is. Zodra dit duidelijk is stellen we de behandeling voor. Op die manier behandelen we u voor de beknelde zenuw in de heup, net als voor de pijn die u daardoor ervaart.

Vragen over een beknelde zenuw in de heup of onze chiropractische zorg in het algemeen? Bel ons op telefoonnummer 070 666 7777, stuur ons een e-mail naar info@americanchiro.nl of gebruik het online contactformulier. Dan nemen we snel contact met u op.