Beknelde zenuw in nek

 

Een beknelde zenuw in de nek kan heel pijnlijk zijn. De pijn kan bovendien uitstralen naar de schouder en/of arm, waardoor een heel gebied pijnlijk kan aanvoelen. Medisch spreken we van een cervicaal radiculaire pijn.

Net als bij een beknelde zenuw in de voet of in de heup kan de pijn heel scherp of branderig aanvoelen. Het is een heftige pijn, die we als chiropractor gelukkig goed kunnen behandelen.

 

Oorzaak van de beknelling

Een beknelde zenuw in de nek of schouder kan op verschillende manieren ontstaan. Het gaat bijvoorbeeld te maken met bot dat aangroeit aan een wervel, en daardoor langs de zenuw schuurt. Dit veroorzaakt pijn. Het gaat bijvoorbeeld om de grote zenuwen die door de wervelkolom naar buiten lopen.

Daarnaast kan een zenuw in de nek bekneld raken door bijvoorbeeld uitpuiling van de tussenwervelschijf. U heeft dan last van een nekhernia. Die kan spontaan ontstaan en ook na zes tot twaalf weken weer als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Klachten bij beknelling in de nek of schouder

Wilt u weten waar de klachten bij een beknelling in de nek of schouder vandaan komen? Met een MRI stellen we vast waar het precies aan ligt en hoe de klachten ontstaan. De typische klachten die u ervaart zijn bijvoorbeeld:

  • Pijn in de nek, schouder en/of arm
    Heeft u pijn in de nek, schouder en/of arm? Het is een vaak uitstralende pijn, die daarmee vanuit de nek beweegt richting de schouder en of arm.
  • Tintelingen, doof gevoel en verlies van kracht
    Daarnaast is de kans groot dat u tintelingen of een doof gevoel in de nek, schouder en/of arm zal ervaren. Bovendien kan dit gepaard gaan met verlies van kracht.

Tip: ervaart u andere klachten, maar denkt u wel aan een beknelde zenuw in de nek? We stellen graag samen met u vast wat er aan de hand is.

Behandeling door de chiropractor

We kunnen een beknelde zenuw in de nek goed behandelen. We stellen als chiropractor vast wat er precies aan de hand is. Op basis daarvan stellen we een behandelplan voor. Daarbij richten we ons natuurlijk op de wervelkolom en het zenuwstelsel, omdat daar de pijn uiteindelijk vandaan komt.

Beknelde zenuw in nek

We behandelen op die manier een beknelde zenuw in de nek, zodat u daar zo min mogelijk last van zal hebben. We verhelpen de pijn, zodat u weer de vrijheid voelt om u pijnvrij te kunnen bewegen.

Vragen over een beknelde zenuw in de nek of onze chiropractische zorg in het algemeen? Bel ons op telefoonnummer 070 666 7777, stuur ons een e-mail naar info@americanchiro.nl of gebruik het online contactformulier. Dan nemen we snel contact met u op.