Beknelde zenuw schouder

 

Een beknelde zenuw in de schouder kan heel pijnlijk zijn. Het is een scherpe pijn die bovendien branderig kan aanvoelen. Net als bij een beknelde zenuw in een been of de voet kan de pijn bovendien uitstralen. Dat betekent dat de pijn zich beweegt door de schouder, de nek en bijvoorbeeld uw arm(en).

Symptomen van de pijn

Een beknelde zenuw in de schouder kan leiden tot een aantal verschillende symptomen. Dus bent u benieuwd of het inderdaad gaat om een zenuwbeknelling? Let goed op de deze symptomen:

  • Pijn in de schouder
  • Gevoelloosheid of tintelingen
  • Verlies van spierkracht
  • Pijn in de nek bij heen en weer bewegen van het hoofd
  • Uitstralen van de tintelingen naar de vingers en hand

Er zijn andere symptomen mogelijk, afhankelijk van waar de beknelling van de zenuw zich precies bevindt. Er kan bovendien sprake zijn van een aantal verschillende oorzaken.

Oorzaak van de beknelde zenuw

Benieuwd naar de oorzaak van de zenuwbeknelling in de schouder? Het gaat bijvoorbeeld om een uitstulping van een tussenwervelschijf of gezwollen weefsel. Daarnaast kan het gaat om weefsel of bot dat uitsteekt en op die manier tot problemen leidt.

Een beknelling van een zenuw in de schouder is van invloed op de cervicale wervelkolom. Dit zijn de eerste zeven wervels, die we ook wel kennen als de halswervels. De pijn kan vervolgens uitstralen naar een ander deel van het lichaam, waardoor soms lastig te herkennen valt waar dit precies vandaan komt.

Als chiropractor bepalen we waar de pijn precies vandaan komt. We stellen de precieze oorzaak vast, om op basis daarvan te behandelen. Dus komt de pijn uit een deel van de wervelkolom en het zenuwstelsel dat er doorheen loopt? We heffen de oorzaak van de pijn op. Zo zorgen we ervoor dat u de schouder weer pijnvrij kunt bewegen. Het haalt bovendien de uitstralende pijn op andere plekken weg. Zo zorgen we ervoor dat u zich weer vrij kunt bewegen, zonder u zorgen te hoeven maken over de wervel in de kolom.

Beknelde zenuw schouder

Een beknelde zenuw in de schouder doet meer of minder pijn bij bepaalde bewegingen. Met name draaien, buiten en tillen kunnen lastig zijn. Soms ontstaat de beknelling door een acute verwonding of situatie. Het gaat dan bijvoorbeeld om een sportblessure of een auto-ongeluk. In andere gevallen ontstaan de problemen meer geleidelijk. Zodra de zenuw bekneld raakt doet dit pijn, dus voelt u een pijnscheut door het lichaam gaan. Vanaf dat moment is het verstandig om dit bijvoorbeeld door een chiropractor te laten behandelen.

Vragen over een beknelde zenuw in de schouder of onze chiropractische zorg in het algemeen? Bel ons op telefoonnummer 070 666 7777, stuur ons een e-mail naar info@americanchiro.nl of gebruik het online contactformulier. Dan nemen we snel contact met u op.