Beknelde zenuw in voet: symptomen

 

Last van een beknelde zenuw in de voet? Dat kan heel pijnlijk zijn. Het komt vooral in de voorvoet relatief veel voor. De zenuwen zorgen ervoor dat u gevoel heeft in de tenen. Bij een zenuwbeknelling kan de zenuw opzwellen en extra bekneld raken. Dat leidt tot meer pijn, bij de kopjes van de voorvoetbeentjes.

Net als bij een beknelde zenuw in de schouder of nek stellen we eerst vast wat er aan de hand is. Zodra dit goed duidelijk is stellen we het behandelplan op. We behandelen vanuit de ruggenwervel en het zenuwstelsel. Dat is waar de pijn uiteindelijk vandaan komt, omdat de belangrijke delen in het lichaam met elkaar verbonden zijn.

 

In de voorvoet: Morton’s neuroom

Krijgt u met name tijdens het lopen last van de beknelde zenuw in de voet? Het gaat mogelijk om het Morton’s neuroom. U herkent dat aan de specifieke symptomen, waarop we hieronder verder ingaan.

De pijn zal voornamelijk zitten aan de voorzijde van de voet. Het neuroom komt vaak voor tussen de derde en de vierde teen. Vaak gaat het om irritatie, een aandoening of extra druk die u ervaart. Het is lastig om een Morton’s neuroom van buiten te zien. In plaats daarvan voelt u een brandende pijn vanuit de bal van de voet naar de voetvoet en de tenen.

Beschikbare behandelingen: de chiropractor

We kunnen een beknelde zenuw in de voet op verschillende manieren behandelen als chiropractor. We bepalen eerst wat er precies aan de hand is. Op basis daarvan zullen we bijvoorbeeld meer ruimte bieden aan het bot in de voet. Dit vermindert de druk op de zenuw, waardoor u daar veel minder last van zal hebben.

Blijkt dat de beknelde zenuw zich daarmee niet zomaar laat behandelen? Soms biedt een operatie uitkomst. We geven aan wat er precies aan de hand is en hoe een operatie eventueel zou kunnen helpen.

Beknelde zenuw in voet: symptomen

Heeft u last van een beknelde zenuw in de voet? De volgende symptomen wijzen op bijvoorbeeld een Morton’s neuroom:

  • Pijn zonder dat er aan de buitenkant iets te zien valt
  • Branderige of schieterige pijn in de voorvoet
  • Pijn die uitstraalt naar de tenen
  • Een dove, prikkelende of gevoelloze ervaring in de tenen

Vragen over de symptomen bij een beknelde zenuw in de voet of onze chiropractische zorg in het algemeen? Bel ons op telefoonnummer 070 666 7777, stuur ons een e-mail naar info@americanchiro.nl of gebruik het online contactformulier. Dan nemen we snel contact met u op.