Beknelde zenuw

 

Een beknelde zenuw kan heel pijnlijk zijn. Aan de andere kant kan het leiden tot een tintelende of juist doffe pijn. De symptomen zijn heel verschillend, afhankelijk van het type zenuw en de mate van beknelling.

Dus gaat het om een beknelde zenuw in de rug met uitstraling naar uw been? Het voelt heel anders dan een beknelde zenuw in een been. Wij stellen als chiropractor vast wat er precies aan de hand is en hoe we u daarbij goed kunnen behandelen.

In de nek, ruggengraat, pols of elleboog

De beknelde zenuw kan zich op allerlei plekken in het lichaam voordoen. Dat gebeurt bijvoorbeeld in de nek, ruggengraat, pols of elleboog. Het zijn bekende plaatsen met veel (grote) zenuwen, die daardoor bekneld kunnen raken.

Met name in de ruggengraat kunnen zenuwen makkelijk bekneld raken. Dat merkt u voornamelijk bij het draaien, tillen en buigen. Op die momenten neemt de ruimte voor zenuwen af. Er kan een beknelling ontstaan, die heel pijnlijk kan zijn. Of die juist kan leiden tot gevoelloosheid. Wat u precies ervaart is afhankelijk van het type beknelling en de zenuw waar het om gaat.

De symptomen van een beknelde zenuw bestaan uit een scherpe pijn in het lichaamsdeel waar het om gaat, een verdoofd gevoel en bijvoorbeeld tintelingen. Daarnaast merkt u het aan spierspasmen en afname van de spierkracht.

Zenuw bekneld: wat is de oorzaak?

De precieze oorzaak van een zenuw die bekneld raakt kan verschillen. Soms gaat het om het samendrukken, zoals bij een hernia, artritis of hielspoor. In andere gevallen gaat het om een ongeluk of een slechte houding, net als om overbelasting en overgewicht. Afhankelijk van wat er precies gebeurt kan een zenuw ontstoken en bekneld raken. Onder andere slechte voeding en een slechte gezondheid kunnen daar verder aan bijdragen, waardoor de klachten toenemen.

Beknelde zenuw

Denkt u aan een beknelde zenuw en wilt u die laten behandelen? Wij weten als chiropractor wat er aan de hand kan zijn. En hoe we de zenuwbeknelling moeten behandelen.

Voordat we daarmee aan de slag gaan stellen we vast wat er precies aan de hand is. Op basis daarvan stellen we een behandelplan voor. Samen bepalen we de precieze aanpak, waarmee we de beknelling van de zenuw opheffen. Op die manier verdwijnen de pijn en eventuele andere klachten waar u last van heeft.

Vragen over een beknelde zenuw of onze chiropractische zorg in het algemeen? Bel ons op telefoonnummer 070 666 7777, stuur ons een e-mail naar info@americanchiro.nl of gebruik het online contactformulier. Dan nemen we snel contact met u op.