Is chiropractie gevaarlijk?

 

Het is een belangrijke vraag: is chiropractie gevaarlijk? Sommigen schrikken van het licht krakende geluid, dat ontstaat door een vacuüm. Het is volkomen onschuldig, maar we begrijpen dat u er de eerste keer even vreemd van opkijkt.

Chiropractie is volledig veilig. Sterker nog, de aansprakelijkheidsverzekering voor chiropractoren behoort tot de laagste in heel de medische wereld. Dat komt door de zeer kleine risico’s die er mee gepaard gaan. Onze chiropractoren in de praktijk in Den Haag en Leidschendam-Voorburg hebben een 5-jarige universitaire opleiding achter de rug. Zij kennen het menselijk lichaam, weten hoe ze dat moeten behandelen en gaan zeer zorgvuldig te werk.

Voor de nek, rug en schouders

Dus, is de chiropractor voor de nek, rug of schouders gevaarlijk? Nee, en ook niet voor andere delen van het lichaam.

In plaats daarvan brengen we altijd duidelijk in beeld waar zich het probleem in het lichaam bevindt. We stellen vast waar klachten vandaan komen en wat daar waarschijnlijk de oorzaak van is. Aan de hand daarvan bepalen we samen hoe het behandelplan eruit zou moeten zien.

Als eenmaal duidelijk is waar de klachten vandaan komen en hoe we die moeten behandelen maken we daarvoor een plan. De chiropractor behandelt te klachten, zodat die afnemen of zelfs helemaal als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Nederlandse Chiropractoren Associatie (NCA)

Om de veiligheid van chiropractie te garanderen is er bijvoorbeeld de NCA. Dit is de Nederlandse Chiropractoren Associatie, de belangrijkste branchevereniging in Nederland. Daarnaast is er het kwaliteitsorgaan Stichting Chiropractie Nederland. De twee organisaties voorkomen dat chiropractie gevaarlijk kan worden.

Er gelden strenge richtlijnen, zowel voor de opleiding die een chiropractor moet volgen als voor de werkwijze in de praktijk. Op die manier bieden we in Den Haag en Leidschendam-Voorburg volkomen veilige behandelingen aan, zodat u zich daarover geen zorgen hoeft te maken.

Is chiropractie gevaarlijk?

Dus, is chiropractie gevaarlijk? Bij ons in de praktijk in Den Haag en Leidschendam-Voorburg in ieder geval niet. We zorgen voor veilige behandelingen, die bovendien pijnloos zijn. Natuurlijk kunt u na afloop last krijgen van lichte klachten, dat is heel gebruikelijk. We zullen daar altijd vooraf over vertellen, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Bovendien horen we graag van u of het de eerste keer is dat u kiest voor een chiropractor. Als u dat prettig vindt leggen we extra uit wat we doen, zodat u precies weet wat er zal gebeuren.

Vragen over of chiropractie gevaarlijk is? Of onze chiropractische zorg in het algemeen? Bel ons op telefoonnummer 070 666 7777, stuur ons een e-mail naar info@americanchiro.nl of gebruik het online contactformulier. Dan nemen we snel contact met u op.