Chiropractor

 

Wat is een chiropractor, wat doet deze specialist en waarom is het belangrijk om daar naartoe te gaan? Dat zijn veel vragen, waarop we natuurlijk uitgebreid antwoord kunnen geven.

We zijn uw chiropractor in Den Haag en in Leidschendam-Voorburg. Natuurlijk zijn onze specialisten volledig gediplomeerd, hebben ze jarenlange ervaring en zijn we lid van de internationale brancheorganisatie(s) en associaties die belangrijk zijn.

En bent u niet eerder naar een chiropractor geweest, dus bent u benieuwd naar wat we precies voor u kunnen betekenen? We leggen het u graag uit.

Wat doet een chiropractor?

Een chiropractor behandelt pijnpunten. We werken pijn weg voor middel van druktechnieken. Daarvoor behandelen we met onze handen, maar niet voordat we precies hebben vastgesteld wat de oorzaak van een bepaalde pijn is.

We manipuleren het zenuwstelsel en de gewrichten, vanuit specifieke kennis van eventuele onderliggende oorzaken. Dus ervaart u pijn in de onderrug of bijvoorbeeld in de nek en rug? We stellen voordat we behandelen vast wat er precies aan de hand is. En hoe we gericht kunnen behandelen, ook als er sprake is van meerdere oorzaken die elkaar versterken.

We doen een uitgebreid onderzoek. Op die manier stellen we vast wat er lichamelijk aan de hand is. En of u bijvoorbeeld last heeft van een (slijmbeurs)ontsteking of een andere lichamelijke (vorm)afwijking. We stellen vast waar de blokkades in het lichaam zitten, de zogeheten subluxaties. Aan de hand daarvan stellen we een behandeling voor, waarmee we de (onderliggende) oorzaak van de pijn wegnemen.

Wanneer biedt chiropractie de oplossing?

Het is bij ieder type lichamelijke pijn een goed idee om naar een chiropractor te gaan. De pijn is een signaal dat er iets niet goed zit in het lichaam. Samen met u zoeken we naar de (onderliggende) oorzaak van wat u voelt of ervaart.

Met name bij rug- en nekklachten staat de chiropractor bekend als een zeer effectieve behandelaar. Toch kunnen we veel meer behandelen. Vanuit het zenuwstelsel en gewrichten kunt u last krijgen van verschillende soorten pijnen en klachten. U kunt bijvoorbeeld denken aan:

  • Rug-, nek- en hoofdpijnen
  • Spier- en gewrichtspijnen
  • Bekkeninstabiliteit en heupklachten

En ervaart u pijn in de schouder, in de voeten of specifiek in de knieën? Dit kan te maken hebben met verschillende oorzaken. We onderzoeken als chiropractor voor u wat er aan de hand is. Zodat we de behandeling daarop specifiek kunnen afstemmen.

Daarvoor gebruiken we geavanceerde apparatuur en gespecialiseerde technieken. Bovendien beschikt de chiropractor altijd over een goede kennis van de anatomie van het lichaam. We weten hoe dit in elkaar zit, waar blokkades kunnen zitten en hoe we die kunnen opheffen. Daarnaast hebben we veel kennis van voeding en ervaring met bepaalde levensstijlen. Aan de hand daarvan komen we tot een gerichte aanpak van het werkelijke probleem. En behandelen we niet zomaar de symptomen, maar vinden we een oplossing voor de (onderliggende) oorzaak.

 

Zal de chiropractor mij ‘kraken’?

Wat doet een chiropractor en waarom spreken anderen van ‘kraken’? Het is een term die u soms tegen zal komen in de ervaringen met deze behandelaar.

Dit komt voort uit het licht krakende geluid dat tijdens de behandeling soms hoorbaar is. Dit is niets engs, omdat het gaat om een vacuümfenomeen tussen de gewrichtsvlakken. Dat klinkt ingewikkeld, maar het lijkt op het ontkurken van een champagnefles. Het is een volledig onschuldig proces, dat bovendien helemaal pijnloos is.

‘Kraken’ klinkt voor sommigen eng. Daarom kunnen we u ook bij ons in de praktijk gewoon aangeven wat er gebeurt. En u zelf laten ervaren dat dit geen pijn doet en volledig onschuldig is. En voelt u zich daar toch niet prettig bij? Geef het ons aan, dan kan de chiropractor daar rekening mee houden tijdens de behandeling.

Is chiropractie veilig?

Onze chiropractors hebben een jarenlange universitaire studie achter de rug om hun vak te mogen uitoefenen. De zeer specifieke opleiding garandeert een deskundige behandeling met manipulaties aan de wervelkolom.

Al onze specialisten hebben verplichte stages gelopen bij een zeer ervaren chiropractor. Bovendien hebben ze door de jaren heen zelf de ervaring opgedaan die u zoekt in een specialist. Ten slotte zorgen we er met cursussen, congressen en andere samenwerkingen voor dat we onze actuele kennis zo goed mogelijk op peil houden. Het resultaat is een veilige behandeling op basis van alle belangrijke kwaliteitscontroles en standaarden die nationaal en internationaal gelden.

Chiropractor in Den Haag en Leidschendam-Voorburg

Dus zoekt u een chiropractor in Den Haag of in Leidschendam-Voorburg? Wij hebben de ervaring en expertise die u zoekt. Bovendien leggen we u graag uit hoe we onderzoeken en vervolgens behandelen. Om specifiek op te sporen wat er in uw lichaam aan de hand is. Waardoor u de klachten ervaart in bijvoorbeeld de nek, de rug of in uw knieën, voeten of een ander deel van het lichaam. Wij stellen vast wat de (onderliggende) oorzaak is, zodat we die gericht kunnen behandelen.

En twijfelt u over waar de pijn precies vandaan komt? Of heeft u al meer geprobeerd, maar is het niet gelukt om de pijn te verminderen of te verhelpen? We doen uitgebreid onderzoek naar waar het vandaan komt. Om de pijn te verminderen, te verhelpen en bovendien te voorkomen dat u daar in de toekomst opnieuw last van zal krijgen.

Vragen over ons als chiropractor of onze chiropractische zorg in het algemeen? Bel ons op telefoonnummer 070 666 7777, stuur ons een e-mail naar info@americanchiro.nl of gebruik het online contactformulier. Dan nemen we snel contact met u op.