Fysiotherapie en chiropractie

 

Wat is het verschil tussen fysiotherapie en chiropractie? Het is een belangrijke vraag, die we regelmatig krijgen. Het verschil laat zich goed uitleggen, omdat de basis van de beide behandelingen totaal anders is.

Een chiropractor of fysiotherapeut gaat heel anders te werken. In sommige gevallen kunnen zowel chiropractie als fysiotherapie verlichting brengen. Tegelijkertijd is de aanpak heel anders.

Let op: sommigen vragen ons ‘valt chiropractie onder fysiotherapie’? Dat is niet het geval. Houd daar rekening mee als u klachten ervaart en als u bijvoorbeeld wilt weten of de behandelingen en tarieven vergoed worden.

Manipulatie in plaats van mobilisatie

Het verschil tussen fysiotherapie en chiropractie wordt al bij de basis van de behandelingen goed duidelijk:

  • Fysiotherapie
    Ondanks de overlap tussen de beide behandelmethoden gaat fysiotherapie uit van mobilisatietechnieken. Het gaat om manipulatie- en massagetechnieken, net als elektrische therapieën en lichaamsbeweging om het lichaam te herstellen.
  • Chiropractie
    Bij chiropractie gaat het om manipulatietechnieken. De chiropractor gebruikt zijn of haar handen om de gewichten van de wervelkolom en ledematen aan te passen op plekken met beperkte beweging. Zachte en specifieke manipulatie helpt de normale lichaamsbeweging te herstellen.

 

Behandeling van uiteenlopende klachten en aandoeningen

Heeft u last van bijvoorbeeld acute of chronische lag rugpijn of nekpijn? Het zijn typische klachten waarvoor chiropractie een oplossing kan bieden. Dat geldt bovendien voor ischias, nek gerelateerde spanningshoofdpijn en nek gerelateerde duizeligheid. Daarnaast behandelen we bij American Chiro bijvoorbeeld vertoog en extremiteit binnen gewrichtsaandoeningen. Een aantal van die aandoeningen laten zich ook behandelen met fysiotherapie. Houd er rekening mee dat de aanpak in dat geval anders zal zijn.

 

Fysiotherapie en chiropractie

Twijfelt u tussen de inzet van fysiotherapie of chiropractie? Het is verstandig om uit te gaan van de specifieke klachten die u ervaart. Niet alle klachten laten zich behandelen met chiropractie, omdat het gaat om manipulatie in plaats van mobilisatie.

We adviseren u graag over de mogelijkheden, als u denkt aan chiropractie. En denken we dat fysiotherapie in uw geval beter geschikt is om de klachten die u ervaart te behandelen? We zullen het u aangeven. Op die manier weet u zeker dat u met fysiotherapie of chiropractie kunt werken aan de klachten waar u last van heeft.

Vragen over fysiotherapie en chiropractie of onze chiropractische zorg in het algemeen? Bel ons op telefoonnummer 070 666 7777, stuur ons een e-mail naar info@americanchiro.nl of gebruik het online contactformulier. Dan nemen we snel contact met u op.