Is chiropractie veilig?

 

Ja, chiropractie geldt binnen de geneeswijzen als een zeer veilige keuze. Iedere medische behandeling brengt een groter of kleiner risico met zich mee. Chiropractie is een veilige keuze, bijvoorbeeld dankzij het grondige onderzoek dat voorafgaat aan iedere behandeling.

Bovendien heeft de chiropractor bij ons in Den Haag en Leidschendam-Voorburg altijd een universitaire opleiding afgerond. Het gaat om een 5-jarige fulltime opleiding, die daarmee grote gelijkenissen kent met andere medische studies.

Wellicht heeft u gelezen of gehoord van een kraker in plaats van een chiropractor of heeft u van anderen gehoord dat dit gevaarlijk kan zijn. In die gevallen leggen we u graag uit hoe wij zorgen voor veilige behandelingen.

Behandeling na grondig onderzoek

Want, ‘is chiropractie veilig’? We kunnen niet anders dan volmondig ‘ja’ antwoorden.

Voordat we behandelen doen we altijd grondig onderzoek naar wat er aan de hand is. We doen een lichamelijke intake, bijvoorbeeld met orthopedische, chiropractische of neurologische tests. Pas als we een goed beeld hebben van wat we zullen behandelen kunnen we daarmee starten.

Is chiropractie veilig?

Om de veiligheid te waarborgen mag niet iedereen wereldwijd zich zomaar chiropractor noemen. De chiropractor bij ons in de praktijk in Den Haag en Leidschendam-Voorburg heeft altijd een internationale universitaire studie afgerond. Daarmee zijn we internationaal DC Doctor of Chiropractic. De titel wordt in Nederland nog niet erkend, al zijn we natuurlijk netjes aangesloten bij de belangrijkste beroepsvereniging (NCA) en het kwaliteitsorgaan (SCN). Zo zorgen we voor een volledig veilige behandeling.

Vragen over of chiropractie veilig is of onze chiropractische zorg in het algemeen? Bel ons op telefoonnummer 070 666 7777, stuur ons een e-mail naar info@americanchiro.nl of gebruik het online contactformulier. Dan nemen we snel contact met u op.