Manuele therapie en chiropractie: het verschil

 

Manuele therapie of toch chiropractie: wat is het verschil? De beide behandelaars gebruiken vooral hun handen. Toch is er een belangrijk verschil, op basis van de gevolgde opleiding.

Een manueel therapeut heeft een minder lange opleiding afgerond dan de chiropractor. De manueel therapeut volgt een (parttime) academische opleiding van 3 jaar. De chiropractor volgt een universitaire opleiding van 5 jaar. Het gaat om een fulltime academische opleiding, voor een diepgaande en grondige kennis van het menselijk lichaam.

Met de handen: vorm van manuele therapie

Dus wilt u weten wat bij manuele therapie en chiropractie het verschil is? De opleiding laat zit duidelijker zien dan de manier van behandelen. De beide specialisten zullen vooral hun handen gebruiken. Chiropractie is wat dat betreft een vorm van manuele therapie.

Een chiropractor behandelt tijdens de opleiding ook onderwerpen zoals anatomie, neuroanatomie, fysiologie, biochemie, pathologie. Dat geldt niet automatisch voor de manueel therapeut.

Met name Amerikaanse opleidingen tot chiropractor gaan in eerste instantie gelijk op met die tot manueel therapeut. De studenten chiropractie zullen zich daarna specialiseren, tijdens de extra jaren studie die de manueel therapeut niet volgt.

Manuele therapie en chiropractie: het verschil

Dus twijfelt u over manuele therapie of chiropractie en bent u benieuwd naar het specifieke verschil tussen de beiden? We leggen het u graag persoonlijk uit. Geef ons aan waar u last van heeft en welke specialist u zoekt. Dan zorgen we ervoor dat u een goed beeld krijgt van wat manuele therapie en chiropractie daarin kunnen betekenen. Dus blijkt dat u een chiropractor zoekt? We gaan er graag voor u mee aan de slag, uiteraard op basis van de uitvoerige opleiding om met onze handen te kunnen behandelen.

Vragen over het verschil tussen manuele therapie en chiropractie of onze chiropractische zorg in het algemeen? Bel ons op telefoonnummer 070 666 7777, stuur ons een e-mail naar info@americanchiro.nl of gebruik het online contactformulier. Dan nemen we snel contact met u op.