Verschil chiropractor en kraker

 

Het verschil tussen een chiropractor en een kraker: hoe zit dat precies? We krijgen de vraag regelmatig bij ons in de praktijken in Den Haag en Leidschendam-Voorburg. Dat begrijpen we natuurlijk, al willen we graag aangeven dat chiropractie zeker niet gevaarlijk is. Het is volkomen veilig en geldt zelfs als een van de meest veilige behandelmethoden binnen de medische wetenschap.

Toch is het niet per sé vreemd dat sommigen de chiropractor een kraker noemen. Het klopt dat er een licht krakend geluid te horen kan zijn tijdens de behandeling. Dat komt echter niet door het kraken van botten of gewrichten. In plaats daarvan gaat het om een vacuüm tussen de gewrichtsvlakken.

Kraken door de chiropractor: wat gebeurt er?

Als er een licht krakend geluid te horen is kunt u dat vergelijken met het ontkurken van een champagnefles. Ook dat maakt flink geluid, iets waar sommigen de eerste keer van schrikken. Zo is dat ook bij chiropractie.

Het gaat om een vacuüm dat dit geluid maakt. Het is daarom een volledig onschuldig proces. Bovendien is het helemaal pijnloos. Dat kunnen we u vertellen, maar u zal het ook zelf ervaren als u bij ons in de praktijk in Den Haag en Leidschendam-Voorburg bent. Sterker nog, als het pijn zou doen zijn we de eerste die stoppen met de behandeling en ervoor zorgen dat u dit niet meer ervaart.

Geen verschil

Wat dat betreft is er dus geen verschil tussen een chiropractor en een kraker. Dat betekent aan de andere kant niet dat er sprake is van risico’s of pijnlijke ervaringen. Dat wat we in de volksmond kraken zijn gaan noemen is eigenlijk iets heel anders. Het vrijkomen van het vacuüm maakt een geluid dat we niet zo goed kennen. Het klinkt licht krakend, waardoor sommigen het nog steeds hebben over ‘kraker’ in plaats van een chiropractor.

Verschil chiropractor en kraker

Ondanks dat er geen verschil is tussen de chiropractor en dat wat we in de volksmond een kraker noemen is er niets om u zorgen over te maken. Wij zorgen ervoor dat we de behandeling professioneel en pijnloos uitvoeren. Houd er wel rekening mee dat u zich na de behandeling wat onwennig kunt voelen of lichte klachten kunt ervaren. Het lichaam krijgt veel te verwerken, waar het met name de eerste (paar) keer aan moet werken. Het is een teken dat de behandeling werkt, bijvoorbeeld om pijn vanuit de wervelkolom of een ander deel van het lichaam op te lossen.

Vragen over het verschil tussen een chiropractor en kraker of onze chiropractische zorg in het algemeen? Bel ons op telefoonnummer 070 666 7777, stuur ons een e-mail naar info@americanchiro.nl of gebruik het online contactformulier. Dan nemen we snel contact met u op.