Als je je dagen doorbrengt op een kantoor, ben je waarschijnlijk wel bekend met de pijn die ontstaat door lange werkuren achter de computer. Een nieuwe studie toonde aan dat tot 89% van kantoorpersoneel lijdt aan één of andere vorm van musculoskeletale pijn; of dat nu in de nek, rug, schouders, polsen of knieën is.

Hoewel deze pijn kan beginnen als een doffe pijn op het werk, kan het als het niet wordt behandeld, uitgroeien tot een repetitief bewegingsletsel of een andere ernstige aandoening. Een vroegtijdige behandeling kan je risico op het ontwikkelen van deze aandoeningen verminderen. Studies suggereren dat chiropractische zorg het carpale-tunnelsyndroom, pijn in de rug en nekaandoeningen die verband houden met het werken kan verlichten en voorkomen.

Werkgerelateerde pijnstudie

Om de prevalentie van musculoskeletale (MSK) omstandigheden onder kantoormedewerkers in te schatten, ondervraagde onderzoekers 91 werknemers die in een kantooromgeving van de universiteit werkten. De medewerkers beoordeelden hun pijn en gaven antwoord op vragenlijsten over werktevredenheid en gezondheid.

Nekpijn was met 69,2% van de werknemers de meest voorkomende klacht. Lage rugpijn was de tweede meest voorkomende klacht (58,2%), gevolgd door knieproblemen (41,8%), schouderproblemen (35,2%) en pijn in de bovenrug (34%). Mensen met MSK-klachten hadden ook meer kans om ontevreden te worden over hun baan. Pols-, schouder- en lage rugpijn waren de meest belangrijke voorspellers van een slechte werktevredenheid.

Ander recent onderzoek heeft aangetoond dat overwerkte medewerkers een verhoogde kans hebben om last te krijgen van rug- en hoofdpijn en schouderproblemen. Stress is natuurlijk niet het enige waardoor musculoskeletale pijn kan ontstaan. Een slechte houding, ongezonde werkplekken en eerdere verwondingen aan het bewegingsapparaat kunnen de risico’s die samenhangen met repetitieve bewegingen of lange uren gebogen zitten over een computer verergeren.

Chiropractors hebben behandelplannen die de veelzijdigheid van werkgerelateerde pijn kunnen aanpakken. Niet alleen werken chiropractors om disfuncties in de gewrichten en de wervelkolom te corrigeren, ook zullen ze door middel van de correctie van de houding, ergonomische training en oefentherapie helpen om passende preventieve maatregelen te identificeren. Sommige studies suggereren dat chiropractische aanpassingen ook de reactie van je lichaam op ontsteking en stress kan verbeteren, waardoor je beter beschermd bent tegen verdere MSK-verwondingen.

 

Wilt u meer weten over chiropractie? Ga dan naar onze website www.americanchiro.nl of contact ons per email en/of telefoon.