Ben je gestrest? Dat is niet erg – we hebben allemaal weleens in een of andere vorm te maken gehad met stress. Moeilijke tijden kunnen ons, als we van de ervaring leren, alleen maar sterker maken.

 

Het belangrijkste is hoe je erop reageert en dat je begint te begrijpen waar het vandaan komt. Gelukkig hoef je het niet alleen te doen. In dit artikel geven we je iets om over na te denken terwijl je eraan werkt om weer gelukkig te worden:

  1. Begin met het aanpakken van de fysieke stress, die we in onze lichamen ervaren. Volgens het Palmer College of Chiropractic wordt meer dan 75% van de Amerikanen regelmatig behandeld voor die symptomen en in het U.S. News and World Report staat vermeld dat die effecten goed zijn voor de helft van de kosten voor gezondheidszorg in het land. Lichamelijke stress kan voor de hand liggend zijn – vraag het maar eens aan iemand die problemen met een knie heeft of je kent wel de subtiele stijfheid van je nek- en schouderspieren nadat je te veel tijd achter de laptop hebt doorgebracht. Zorg voor een goede houding, waarbij je wervelkolom in lijn is met je heupen en je hoofd. Blijf actief en neem af en toe een pauze om je spieren te strekken. Eet verstandig, krijg voldoende nachtrust en maak een afspraak bij de chiropractor. Behalve dat het je neuromusculoskeletale systeem weer in balans brengt, kan de chiropractor je ook helpen om wijzigingen in je levensstijl aan te brengen, wat je dan weer kan helpen om verdere stress te voorkomen.
  2. Hoewel emotionele stress, als je je bijvoorbeeld zorgen maakt over wat er tijdens een scheiding staat te gebeuren, ook zijn tol eist, laten onderzoeken zien dat het zorgen voor je lichamelijke gezondheid de symptomen vaak wel vermindert. Je hebt waarschijnlijk weleens een overdosis aan endorfines ervaren, die worden afgegeven bij lichaamsbeweging. Het terugkrijgen van de controle over chronische pijn kan ook een gevoel van opluchting brengen, dat stress kan laten verdwijnen. Wanneer een chiropractor de wervelkolom weer in positie brengt, versterkt dat het centrale zenuwstelsel en het vermogen van de hersenen om met het lichaam te communiceren. Dat kan alleen maar goede dingen betekenen omdat je lichaam dan op een natuurlijke manier met jouw stress omgaat!
  3. Laat de angst voor het onbekende je niet weerhouden om chiropractische zorg te krijgen. Dit was, volgens het jaarlijkse onderzoek van het Gallup-Palmer College of Chiropractic, een veel voorkomende reden voor het niet zoeken naar de hulp van een chiropractor. Terwijl de meeste Amerikanen geloven dat het effectief is, gaven velen toe dat ze onvoldoende wisten over de filosofie achter chiropractie. Vraag om meer informatie via organisaties zoals bijvoorbeeld ChiroHealthUSA of praat met vrienden, die al chiropractische zorg hebben gekregen. Doe wat onderzoek naar de chiropractors bij jou in de buurt en vind er een die het beste bij je past. Zoals we al eerder zeiden, is stress iets waar je niet alleen mee om hoeft te gaan.
  4. Tot slot, als je eenmaal de stress in je leven hebt aangepakt, doe jezelf dan een grote gunst en maak een verschil in het leven van iemand anders. Uit een onderzoek uit 2015 dat werd gepubliceerd in Clinical Psychological Science bleek dat het maken van kleine vriendelijke gebaren zoals een taart brengen naar een vriend, het betalen voor iemands kopje koffie of vrijwilligerswerk doen bij de plaatselijke opvang voor daklozen, niet alleen de stress vermindert, maar ook onze reactie op de stress die bij het leven hoort, verbetert. Als een chiropractor je heeft geholpen, laat het anderen dan weten. Het is wellicht de aanpassing die ze nodig hebben om stress een plekje te kunnen geven.

 

Lopende onderzoeken tonen de schade aan, die wordt veroorzaakt door stress in ons leven, zoals bijvoorbeeld hoge bloeddruk, hartaandoeningen en diabetes. Maar met zoveel opties die er beschikbaar zijn, inclusief chiropractische zorg, is welzijn binnen handbereik. Maak vandaag nog een verschil.

 

Wilt u meer weten over chiropractie? Ga dan naar onze website www.americanchiro.nl of contact ons per email en/of telefoon.