Volgens berichten in de Daily Mail was de scène in de film The Wolf off Wallstreet waarin DiCaprio en Jonah Hill na het gebruik van Quaaludes over de vloer kruipen, vooral erg moeilijk. Collega actrice Margot Robbie, die ook in de scène verschijnt, merkte op: “Elke scène was absoluut krankzinnig, maar de scène met de Quaaludes was echt pittig. Ik zit daar acht maanden zwanger en Leo en Jonah kruipen rond en proberen elkaar te wurgen en ik moest proberen om niet te lachen omdat ze er zo belachelijk uitzagen.”

Op 9 januari 2014 gaf DiCaprio op het National Board of Review-gala in New York City commentaar op die scène. “Ik wist niets van Quaaludes en hij (Belfort zijn karakter) had er ontzettend veel van ingenomen. Ik filmde hem op de vloer, rolde rond en hij sprak me echt aan dat je van plan bent naar een bepaalde bestemming te gaan, maar je lichaam niet mee wil. We hebben het een week lang opgenomen en er was een hoop chiropractie voor nodig omdat het ongelooflijk pijnlijk was.”

Hollywood sterren

DiCaprio is slechts één van een groeiend aantal Hollywood-sterren, die op regelmatige basis chiropractie gebruiken. De lijst bevat ook Arnold Schwarzenegger, Pamela Anderson, Mel Gibson, Marlo Thomas, Robert De Niro, Dan Aykroyd, William Shatner en nog veel meer sterren.

Dr. Michael Smatt, een bekende chiropractor in New York City die veel beroemde sterren en artiesten behandeld, gaf commentaar op waarom veel mensen chiropractie gebruiken. “De meeste mensen komen naar mijn praktijk nadat ze zijn doorverwezen. Iemand anders heeft hen dan verteld over chiropractie en hoe chiropractie hen heeft geholpen.” Hij vervolgt: “Deze mensen hebben de hele medische route van het innemen van medicijnen vaak met minimale of geen resultaten al doorlopen.”

Bij het verklaren van hoe chiropractie helpt, legt Dr. Smatt uit: “Het lichaam is een zelf-helend organisme. Wij, als chiropractors, kunnen de patiënt onderzoeken om te bekijken of er enige zenuwinterferentie het proces van genezing hindert.” De zenuwinterferentie waarnaar Dr. Smatt verwijst, staat ook wel bekend als subluxatie.

Dr. Robert Braile, chiropractor en voormalig voorzitter van de International Chiropractors Association legt subluxatie uit door te zeggen “In eenvoudigste bewoordingen is een subluxatie wanneer er één of meerdere botten van je wervelkolom (wervels) uit positie bewegen en druk uitoefenen op de ruggengraat of dit gebied irriteren. Deze druk of irritatie van de zenuwen zorgt er vervolgens voor dat die zenuwen niet werken en interfereren met de signalen die over die zenuwen gaan. Als dit interfereert met de signalen, die over zenuwen gaan, zullen delen van je lichaam niet de juiste zenuwboodschappen krijgen en zullen ze niet in staat zijn om op 100% van hun aangeboren vermogens te kunnen functioneren. Met andere woorden, een deel van je lichaam zal dus niet goed werken. Het is de verantwoordelijkheid van chiropractor om subluxaties op te sporen en deze te verminderen of te corrigeren. Chiropractors zijn de enige professionals die jarenlange training ondergaan om subluxaties te kunnen corrigeren.”

 

Wilt u meer weten over chiropractie? Ga dan naar onze website www.americanchiro.nl of contact ons per email en/of telefoon.