Vaak wordt ons gevraagd: ‘Wat is het verschil tussen manuele therapie en chiropractie?’ Eén behandeling is niet noodzakelijkerwijs beter dan de andere, maar er kan een onderscheid worden gemaakt tussen de twee behandelmethoden.

 

Manuele therapie

Met manuele therapie bedoelen we een vorm van behandeling waarbij de handen worden gebruikt. Dus vele chiropractische technieken zijn een vorm van manuele therapie. Om het verschil tussen een manueel therapeut en een chiropractor te bespreken, moeten we naar hun opleidingen kijken. Het belangrijkste verschil zit in het onderwijs. Chiropractie studenten volgen een 5-jarige fulltime academische opleiding, waarbij studenten van Manuele Therapie een parttime academische opleiding van 3 jaar volgen. Chiropractie is een universitaire opleiding; de andere is dat niet.

 

Chiropractie

Een chiropractor onderscheidt zich dus van een manueel therapeut door hun academische opleiding. Deze opleiding is voornamelijk gericht op diagnose, herkenning van pathologische processen, analyse van röntgenfoto’s en MRI-diagnostiek en uitgebreide klinische ervaring.

De meeste mensen zijn verrast om te horen hoe lang een chiropractie opleiding duurt en de verscheidenheid aan onderwerpen die een chiropractor moeten bestuderen. Veel van de bestudeerde kernwetenschappelijke vakken die van toepassing zijn voor medici, zijn ook van toepassing voor chiropractors. Voorbeelden hiervan zijn anatomie, neuroanatomie, fysiologie, biochemie, pathologie etc.. Op bepaalde universiteiten in de Verenigde staten worden bijvoorbeeld in de eerste paar jaar veel van deze vakken gezamenlijk gevolgd door medische en chiropractie studenten, waarna zij zich hierna gaan specialiseren.

Wilt u meer weten over chiropractie? Ga dan naar onze website www.americanchiro.nl of contact ons per email en/of telefoon.