Uit een recente studie van Iraanse onderzoekers is gebleken dat er een verband zou kunnen bestaan tussen de bloedspiegels van magnesium en migraine.

De onderzoekers hebben naar 50 migrainepatiënten en 50 gezonde proefpersonen zonder voorgeschiedenis van migraine gekeken. De migrainepatiënten hadden gemiddeld magnesium niveaus van 1.86mg/dl, terwijl de gezonde proefpersonen magnesium niveaus van 2.10mg/dl hadden.

De onderzoekers hebben bij patiënten tijdens of tussen de hoofdpijnaanvallen geen variatie in magnesium niveaus kunnen  vinden.

Ander onderzoek heeft aangetoond dat er een verband bestaat tussen de magnesium serum spiegels en migraine en dit is de reden dat hoofdpijnexperts migrainepatiënten magnesium-suppletie aanraden.

Van chiropractie is aangetoond dat het een effectieve behandeling voor migraine is en jouw chiropractor kan je helpen bij het kiezen van voedingssupplementen en bij het maken van veranderingen in je dieet, die gunstig zouden kunnen zijn bij het verminderen of het elimineren van migraine.

 

Wilt u meer weten over chiropractie? Ga dan naar onze website www.americanchiro.nl of contact ons per email en/of telefoon.