Dit zijn de beste dingen, die je na een chiropractische manipulatie kunt doen.

Er worden ons vaak vragen gesteld, zoals bijvoorbeeld “Wat moet ik na mijn manipulatie doen?” “Kan ik nu naar de sportschool gaan?” De beste strategie is eigenlijk om jezelf een beetje tijd en ruimte te gunnen om de manipulaties in je zenuwstelsel volledig te kunnen ervaren. Terwijl veel mensen weer snel naar hun werk willen gaan, in de auto willen springen of teruggaan naar hun hectische leven, zijn er ook andere keuzes die we kunnen maken. Lees de onderstaande suggesties om het maximale uit jouw zorg te halen. Houd er wel rekening mee dat er geen eenduidig antwoord bestaat.

Terwijl jouw zenuwstelsel zich probeert te reorganiseren, is het heel normaal om veranderingen in de bloeddruk, de bloedsuikerspiegel, de spijsvertering, het immuunsysteem en in vele andere gebieden te ervaren. Zelfs emotioneel kan je dit goed voelen. Het kan ook normaal zijn om een algeheel gevoel van welzijn te ervaren, je meer op je gemak te voelen, voelen dat de spanningen in jouw lijf afnemen en/of energie en/of tintelingen in het lichaam voelen. Dit komt omdat de neurologische disfuncties de communicatiesystemen van het lichaam op het basisniveau van de zenuwverbinding tussen de intelligentie van het lichaam en zijn fysieke coördinatie belemmeren. Het is belangrijk om te beseffen dat al deze reacties deel uitmaken van het reorganiserende en het natuurlijke genezingsproces van een persoon.

Daarom raden we je aan om goed op te letten en deze stappen de komende dagen na de behandeling te volgen, om je genezing zo veel mogelijk te ondersteunen.

  1. HOE KRIJG JE HET MEESTE VOORDEEL VAN JE MANIPULATIES? HOUD JE ADENDA VRIJ!

Na een manipulatie, die het zenuwstelsel opnieuw organiseert, raden wij mensen ten zeerste aan om niet veel te doen. Althans voor een korte tijd. Het is één van die veel voorkomende fouten voor mensen om de manipulatie van een chiropractor samen met een massagesessie, een reiki-sessie of een andere helende activiteit te plannen. Wij raden ten zeerste aan dat de eerste paar chiropractische manipulaties afzonderlijk van andere genezingsactiviteiten worden uitgevoerd. Wij zouden, als je een chiropractische manipulatie ondergaat, het gebruik van andere genezingspraktijken op dezelfde dag zeker niet aanbevelen. Op die manier kun je echt het voordeel en de impact op je zenuwstelsel krijgen en je lichaam kan de krachten, die werden toegepast, gebruiken zonder een andere helende kunst te hoeven integreren. Daarnaast kun je ook geld besparen door niet op dezelfde dag of zelfs in dezelfde week naar zoveel beoefenaars te gaan. Als je pijn hebt of beter bent, is het gemakkelijker om te weten wat de veranderingen hebben beïnvloedt. Als je in één week twee, drie of zelfs vier verschillende behandelingen aan het doen bent, verspil je misschien je geld. Want de kans groot is dat de chiropractie je meer kan helpen dan je je kunt voorstellen.

  1. GEEF HET WAT RUST EN DRINK WATER

Neem een korte pauze. Als je regelmatig oefent of traint, raden wij je aan om jouw eerste paar chiropractische manipulaties niet te dicht bij je trainingsroutine te plannen. Wij zouden ook niet aanraden om onmiddellijk na een chiropractische manipulatie te gaan trainen. Probeer in het begin minstens een pauze van 2-6 uur voor een zware training te krijgen. Op die manier haal je het maximale uit beide activiteiten en krijg je een beter beeld van de veranderingen die zich voordoen. Een wandeling maken na een chiropractische manipulatie of een andere lichte oefening is natuurlijk wel goed.

  1. LET GOED OP

Dit is één van de belangrijkste dingen die je kunt doen. Let op je gewaarwording van je lichaam. Het is heel gebruikelijk dat spinale manipulaties van invloed zijn op hoe je je voelt. Noteer je spiergevoelens, je houding, je ademhaling en je mentale en je emotionele toestand. Besteed in de uren en de dagen na een manipulatie meer aandacht aan je lichaam. Het is heel gewoon dat het ademhalingspatroon, het ritme, de diepte en het bereik van een persoon op de tafel of tussen de bezoeken veranderen. Probeer je niet alleen te focussen op de pijn, die je voelt. Kijk verder dan de pijn om echt in contact te komen met hoe je je in het algemeen voelt. Kleine houdingsveranderingen komen vaak voor. Besteed aandacht aan eventuele houdingsveranderingen. Je merkt misschien dat je iets rechter staat, anders in een auto stapt of aan een tafel zit. Je doet niets, maar in plaats daarvan positioneert je lichaam zich op een unieke manier als het zich reorganiseert. We hebben mensen gehad die zich na de manipulaties beter voelden, maar ook mensen die zich slechter voelden. Dat is waarom jouw waarneming en aandacht zo belangrijk voor jouw genezing zijn. Het is normaal dat een persoon merkt dat een gebied, waar ze al jaren last van hebben, na een manipulatie beter zal voelen. Maar dat iets waarvoor ze nooit, totdat ze vastliepen of spanning voelden, de moeite voor hebben genomen. Deze nieuwe waarneming zou je kunnen hebben omdat dat gebied al die tijd geblokkeerd was, totdat het zenuwstelsel werd gereorganiseerd voor nieuwe communicatie.

  1. KOM NA BINNEN EEN WEEK OPNIEUW VOOR CONTROLE

De eerste paar bezoeken bij een chiropractor zijn gericht op de organisatorische responsiviteit van je wervelkolom en het zenuwstelsel. De chiropractor moet controleren en vergelijken hoe jouw lichaam reageert op de manipulaties. In veel opzichten is iemands eerste sessie of zijn zelfs de eerste paar paar sessies testsignalen naar het zenuwstelsel. Het volgen van de reacties van het lichaam op het zenuwstelsel is een onderdeel van het begrijpen van je zorg en het maken van een op maat gemaakt plan, dat speciaal voor jou is ontworpen. Manipulaties worden zorgvuldig op het zenuwstelsel toegepast om veranderingen aan te brengen in de richting van een betere structuur, een betere structurele positionering en een beter neurologisch gedrag om de perceptie van de persoon van zichzelf te veranderen.

Zorg ervoor dat jouw tweede bezoek, indien mogelijk, binnen 24 of 48 uur na het eerste bezoek wordt gepland. Een week later wordt op geen enkele manier aangeraden en is, vooral niet in het begin, optimaal. De meeste mensen hebben een kleine onderdompelingsperiode nodig om iets nieuws te kunnen doen voor hun gezondheid en welzijn. Als je je lichaam met lichaamsbeweging wilt veranderen en je echt vaart wilt maken, ga je dan maar eens per week naar de sportschool? Hetzelfde principe is van toepassing als het gaat om het veranderen van je wervelkolom en je zenuwstelsel. Een onderdompelingsperiode is nodig om je te helpen vaart te krijgen. Dit momentum is cruciaal voor het genezingsproces. Zonder momentum zal je lichaam heel snel terugkeren naar oude patronen en gedragingen. Als een wervelkolom opnieuw de verbinding zal ontdekken, de structuur, het gedrag en de perceptie ervan zal transformeren en het vermogen om van binnenuit te genezen zal aanwakkeren, is het momentum erg belangrijk.

  1. GEZONDE VERANDERINGEN

Chiropractie is een onderdeel van een gezonde levensstijl. Om het goed te laten werken, moeten we thuis en op het werk veranderingen aanbrengen om de spanningsfactoren, die druk uitoefenen op onze wervelkolom en onze zenuwen, te verlichten. Verander ongezond gedrag, waarvan we weten dat het onze gezondheid blokkeert.

  1. JE BENT WAT JE EET

Eet goed, drink veel water, rust goed en slaap goed. Het doen van oefeningen en het rekken kunnen een onderdeel zijn van een gezonde levensstijl. Hoewel geen van deze activiteiten een manipulatie kan vervangen, kunnen ze je wel helpen om minder manipulaties nodig te hebben en sneller gezond te worden. Elimineer de ongezonde gewoonten uit je routine. Zoek professionele hulp als je denkt dat één van deze je wilskracht of je capaciteiten te boven gaat.

  1. HET ENIGE DAT HET BESTE IS

Eigenlijk is het allerbeste wat je na je de eerste manipulaties kunt doen, is jezelf gewoon feliciteren. Je hebt een flinke en concrete stap gezet om jouw gezondheid en welzijn te verbeteren. Een stap die tal van effecten voor jouw toekomst zal creëren. Wees dankbaar dat je in goede handen bent en de uitstekende zorg krijgt, die je verdient. Dankbaarheid is meer dan alleen een houding. Het is een energie, die ons kan helpen om positieve veranderingen te blijven maken en met minder stress en spanning te leven. Dankbaar zijn, maakt helende hormonen aan, die je zullen helpen om meer gezondheid en welzijn.

Wilt u meer weten over chiropractie? Ga dan naar onze website www.americanchiro.nl of contact ons per email en/of telefoon.