De American Football serie Quarterback op Netflix

Een professionele quarterback zijn is misschien wel de zwaarste baan in American Football – misschien wel in welke sport dan ook. Quarterback , de nieuwe docuserie met acht afleveringen op Netflix, volgt drie van de grootste quarterbacks in de Verenigde Staten gedurende het seizoen 2022 en geeft een ongekende kijk op wat er nodig is voor de Kansas City Chiefs’ Patrick Mahomes, de Minnesota Vikings’ Kirk Cousins ​​en Marcus Mariota van de Atlanta Falcons om te slagen als alle ogen op hen gericht zijn.

Quaterbacks

De serie geeft fans een kijkje in het leven van de spelers op het veld en daarbuiten. Het documenteert intieme momenten met hun families, vrienden en trainers en volgt hen van het veld naar hun huizen in een unieke, diepgaande kijk op hun werk. Het onthult ook de vele druk die daarbij komt kijken: hoe het is om het gejuich of boegeroep van een heel stadion te ontvangen, of om tijdens de wedstrijd achtervolgd te worden door een ‘’defensive lineman’’ (verdedigende speler) van 150kg en de realiteit om je dierbaren te moeten vragen om namens jou offers te brengen.

Naast het zien hoe spelers overwinningen en verliezen op het veld ervaren, laat Quarterback ons ​​begrijpen hoe quarterbacks thuis omgaan met die successen en tegenslagen in enkele van de meest fascinerende beelden van de serie.

 

Kirk Cousins krijgt een nek behandeling

Fysieke slijtage

 

Een deel van de moeilijkheid van het werk is de fysieke slijtage die spelers ervaren – vaak vergeleken met elke week een auto-ongeluk – gedurende 17 weken per seizoen (en meer als ze het ‘postseason’ bereiken). Voormalig New England Patriots en Tampa Bay Buccaneers quarterback Tom Brady zette een nieuwe standaard voor een lang leven in de positie door te spelen tot de leeftijd van 45 voordat hij begin 2023 met pensioen ging. Maar veel top quarterbacks spelen tot halve/eind dertig, en ze door fysieke beperkingen niet langer op het hoogste niveau kunnen concurreren.

Kirk Cousins krijgt een behandeling aan zijn been voor meer mobiliteit.

Chiropractie en sport

 

Quarterback documenteert de fysieke eisen die aan de spelers worden gesteld tijdens hun seizoen 2022. Kirk Cousins ​​is 34 en heeft tijdens zijn 11-jarige professionele carrière behoorlijk wat klappen gekregen. Hij heeft diverse professionals in dienst om schade aan gewrichten en weke delen te behandelen. In aflevering 3 “Kings of Pain” is te zien hoe de chiropractoren Ann and Bart Stark meer mobiliteit geven aan de football speler en hoe zij pijnklachten verminderen.

Chiropractors zijn ervaren in het behandelen van sportblessures. De meeste grote sportclubs in de Verenigde Staten hebben 1 of meerdere chiropratoren in dienst om spelers te behandelen. Ook fysiotherapeuten en masseurs werken hier, om andere soort klachten te verhelpen. Zo is er een professioneel team om de spelers zo snel mogelijk weer op het veld te krijgen.

Vragen over een sportblessure behandeling of onze chiropractische zorg in het algemeen? Bel ons op telefoonnummer 070 666 7777, stuur ons een e-mail naar info@americanchiro.nl of gebruik het online contactformulier. Dan nemen we snel contact met u op.