Hoewel rugpijn verschillende oorzaken kan hebben, is één van de meest voorkomende oorzaken een slechte houding. Hoewel een korte tijd in een slechte houding zitten mogelijk geen merkbare problemen geeft, kan deze slechte gewoonte na verloop van tijd toch echt tot pijn leiden. Een slechte houding tijdens het staan, zitten of liggen kan “leiden tot anatomische veranderingen aan je wervelkolom en dat kan op zijn beurt door de vernauwing van de bloedvaten en de zenuwen weer rugpijn veroorzaken”.

Het goede nieuws is, dat hoewel een slechte houding kan leiden tot rugpijn, een goede houding kan helpen om het probleem op te lossen. Het kan echter wel moeilijk zijn om nieuwe, betere gewoonten aan te nemen en te ontwikkelen. Een chiropractor kan van essentieel belang zijn als je probeert om een betere houding aan te nemen. Ze kunnen je ruggengraat weer op zijn plaats zetten en kunnen je tips geven over hoe je je houding kunt verbeteren en welke oefeningen je kunt doen om eventuele problemen te verlichten.

Mogelijk moet je ook de instellingen van je bureau of de omstandigheden waarin je slaapt aanpassen. Misschien moet je ook eens nadenken over hoe je staat en hoe je loopt. Een goede ergonomie kan je namelijk helpen om van nature een betere houding achter je bureau te hebben. En als je slaapt, moet je misschien wel de hoogte van je kussen aanpassen om zo voor een juiste uitlijning van de nek te zorgen of een kniekussen gaan gebruiken als je op je zij slaapt. Als je een buikslaper bent, moet je je misschien wel aanleren om op je rug of op je zij te gaan slapen omdat slapen op je buik veel vergt van je lichaam. Als je staat of loopt, zorg er dan voor dat je schouders niet naar voren leunen en dat je niet naar beneden kijkt. “Houd je hoofd recht boven je rug in evenwicht”.

Het is gemakkelijk om slechte gewoonten te ontwikkelen en vaak kan het dubbel zo moeilijk zijn om nieuwe goede gewoonten aan te nemen. Maar met behulp van een chiropractor, een behandelplan en een beetje wilskracht kun jij deze veranderingen wel aanbrengen. Als een slechte houding jouw pijn veroorzaakt, is het tijd om het vandaag nog te corrigeren!

 

Wilt u meer weten over chiropractie? Ga dan naar onze website www.americanchiro.nl of contact ons per email en/of telefoon.