SYMPTOMEN – KLACHTEN

Een van de meest voorkomende en bekendste therapeutische behandelingen, die door chiropractors worden uitgevoerd, is spinale manipulatie (soms ook wel aangeduid als een ‘chiropractische aanpassing’). Het doel van spinale manipulatie is het herstellen van de gewrichtsmobiliteit door handmatig een gecontroleerde kracht op de gewrichten, die hypomobiel zijn geworden of beperkt zijn in hun beweging als gevolg van een weefselbeschadiging, uit te voeren. Weefselletsel kan worden veroorzaakt door een enkele traumatische gebeurtenis, zoals het onjuist optillen van een zwaar voorwerp of door herhaalde spanningen, zoals bijvoorbeeld door langere tijd zitten in een ongemakkelijke houding waarbij de ruggengraat veel te verduren krijgt. In beide gevallen ondergaan gewonde weefsels fysieke en chemische veranderingen wat ontsteking, pijn en een verminderde functie kunnen veroorzaken. Manipulatie of aanpassing van het aangetaste gewricht en weefsels herstelt de mobiliteit, waardoor pijn en stijfheid van de spieren worden verlicht en weefsels weer kunnen genezen.

Bekijk hieronder veel voorkomende klachten die wij behandelen:

MIGRAINE

De chiropractor heeft verschillende behandeltechnieken voor migraine.

LAGE RUGPIJN

Bij lage rugklachten en bekkenklachten kan een chiropractie behandeling uiterst succesvol zijn.

NEKPIJN

Een
chiropractor kan met verschillende technieken de meeste nekklachten op een veilige manier behandelen.

WHIPLASH

Een
chiropractor wordt speciaal opgeleid om een whiplash te constateren en te behandelen.

ARTROSE

De behandeling van artrose door een chiropractor is gericht op het zo goed mogelijk herstellen van de functie van het gewricht.

DISCUS HERNIA

De chiropractor kan uw klachten van Ischias en hernia van de lage rug verlichten door de druk op de zenuw te verlagen.

CARPAAL TUNNEL SYNDROOM

De chiropractor kan veel polsklachten, van lichte tot zware klachten, effectief behandelen, zoals het carpaal tunnel syndroom.

DUIZELIGHEID

Heb je regelmatig last van duizeligheid? We onderzoeken waar je klachten vandaan komen en stemmen daar de behandeling op af.

HERNIA

Een chiropractor kan een hernia goed behandelen, zonder dat een operatie nodig is.

HANDPIJN

De chiropractor zal dan ook altijd de hele route van de betreffende zenuw in de arm/hand onderzoeken en behandelen.

(SPANNINGS)HOOFDPIJN

De chiropractor heeft verschillende behandeltechnieken voor (spannings)hoofdpijn.

SPORTBLESSURE

De chiropractor kan vele sportblessures met diverse technieken behandelen. Hierbij wordt niet alleen het symptoom bestreden, maar juist ook de oorzaak.

STRESS

Ongezond wordt het als we stress niet afwisselen met ontspanning en herstel. Daar kan een chiropractor goed bij helpen.

TENNISARM

De chiropractor pakt het probleem lokaal aan door chiropractische mobilisatie van de elleboog en spierbehandeling van de spieren in de onderarm. 

VOETPIJN

Chiropractie behandelingen kunnen helpen om uw voetpijn te verlichten door middel van spinale manipulaties en andere therapieën. 

SLAAPPROBLEMEN

Chiropractie is in veel gevallen de oplossing voor vermoeidheid.

KNIEPIJN

Chiropractie behandelingen kunnen helpen om uw kniepijn te verlichten door middel van spinale manipulaties en andere therapieën. 

Wilt u meer weten over chiropractie? Ga dan naar onze website www.americanchiro.nl of contact ons per email en/of telefoon.