Wist jij dat de sprinter Usain Bolt gebruikmaakt van een chiropractor?

Een collega chiropractor heeft een foto van Usain Bolt op Facebook gedeeld, waarop hij werd behandeld door de chiropractor van de Jamaicaanse atletiekploeg, Michael Douglas. Ik weet dat er tijdens de Olympische Spelen van 2012 in Londen chiropractors aanwezig waren en dat verschillende atleten hun eigen chiropractor tijdens de wedstrijden meenamen.

Wij wisten niet dat de snelste sprinter ter wereld en de gouden medaillewinnaar in 2012 in Londen één van hen is. Het is leuk om collega chiropractors, die professionele sporters helpen om een goede spier-, gewrichts- en zenuwgezondheid te behouden en om sportletsel te bestrijden, op de sportvelden aan het werk te zien.

De chiropractor van het Jamaicaanse Olympische team

Doctor in de chiropractie, Dr. Michael Douglas, is een in de VS gevestigde chiropractor die een kliniek heeft in Miramar en Lauderhill, Florida, VS. Zijn praktijk heet Douglas Rapid Rehab.

Volgens de startpagina van de website van dr. Douglas is hij sinds 1996 verbonden aan het Jamaicaanse gezondheidsteam en is hij de officiële chiropractor. Hij heeft ook andere Olympische atleten behandeld zoals Asafa Powell, Veronica Campbell en Shelly-Ann Fraser en nog veel meer mensen.

Je kunt op de eerste foto op de startpagina van zijn website zien dat hij op de rug van Usain Bolt een thoracale aanpassing uitvoert. Ik zie dat Dr. Douglas ook de active release techniek, kinesio taping, de cold laser therapie en de manipulatie onder anesthesie gebruikt (MUA).

Op de foto, die ik op Facebook zag, gebruikt Dr. Douglas een hulpmiddel op de onderrug van Usain, dat een activator wordt genoemd. Je kunt deze afbeelding hieronder bekijken.

Dus nu heb ik de chiropractor van Lance Armstrong, de chiropractor van de PGA Golfers en de chiropractor van Usain Bolt op ChiroCentre FYI gezien🙂 Petje af voor alle chiropractors op de Olympische Spelen van Londen in 2012!

 

Wilt u meer weten over chiropractie? Ga dan naar onze website www.americanchiro.nl of contact ons per email en/of telefoon.