Heb jij last van rugpijn? Deze slechte gewoonten kunnen die pijn veroorzaken en/of verergeren.

  1. Verkeerde schoenen dragen: ja, de schoenen die je draagt, kunnen daadwerkelijk de oorzaak van rugpijn zijn. Slippers kunnen je pijn doen omdat ze je voetboog, hiel of enkel geen enkele steun bieden en hoge hakken kunnen een verkeerde uitlijning en druk op je onderrug veroorzaken. Jouw schoenen moeten echt jouw specifieke behoeften ondersteunen. Overleg met je chiropractor voor aanbevelingen.
  2. Een slechte houding aannemen: een korte tijd een slechte houding aannemen, kan op dat moment niet pijnlijk aanvoelen, maar een frequente herhaling van een slechte houding kan uiteindelijk tot veel pijn leiden. Het legt druk op je spieren, gewrichten en schijven.
  3. Roken: een onderzoek heeft aangetoond dat er een verband bestaat tussen lage rugpijn en roken. “In feite hebben rokers een 300% hogere incidentie van chronische rugpijn”.
  4. Verkeerd tillen: verkeerd tillen kan verwondingen aan de spieren, gewrichten en schijven veroorzaken. Het is essentieel dat je, wanneer je iets optilt dat redelijk zwaar is, je dat op de juiste wijze doet. Volg deze richtlijnen om verwondingen te voorkomen.
  5. Te weinig beweging: als je te veel rust, zou dat juist meer pijn kunnen veroorzaken. Een zittende levensstijl kan leiden tot meer spierstijfheid en vermoeidheid. Het kan ook de gewrichten meer belasten. Maar een regelmatige lichaamsbeweging kan helpen om ontstekingen op natuurlijke wijze te verminderen en spieren en gewrichten flexibel te houden. Bovendien kan lichaamsbeweging helpen om je fit te houden, wat goed is tegen de pijn omdat overgewicht pijn kan veroorzaken of juist kan verergeren.

Je levensstijl heeft invloed op je algehele gezondheid, dus als je je schuldig maakt aan een van deze slechte gewoontes, is het misschien tijd om een paar kleine veranderingen aan te brengen. Als je niet weet waar je moet beginnen of advies nodig hebt om een gezonder leven te gaan leiden, helpt jouw chiropractor je graag verder.

 

Wilt u meer weten over chiropractie? Ga dan naar onze website www.americanchiro.nl of contact ons per email en/of telefoon.