Wanneer je onderrug pijn doet, is hoe je hulp kunt krijgen vaak het enige waaraan je kunt denken. Afhankelijk van de oorzaak van je pijn, heb je soms een beetje hulp nodig om het herstelproces te versnellen of te verbeteren. Voordat je naar je huisarts, fysiotherapeut of naar een andere deskundige gaat om hulp te zoeken, moet je misschien eerst overwegen om een chiropractor te bezoeken.

Natuurlijk weten veel mensen dat chiropractors gespecialiseerd zijn in het behandelen van problemen aan het bewegingsapparaat om pijn te verlichten, maar een studie gepubliceerd in het Journal of Evaluation in Clinical Practice heeft aangetoond dat er nog twee dwingende redenen zijn om bij een beginnende rugpijn eerst een afspraak met je chiropracter te maken in tegenstelling tot een andere zorgverlener: minder testen en behandelingsprocedures en lagere kosten.

Bij dit bijzondere onderzoek waren 747 patiënten betrokken die werden behandeld voor lage rugpijn kwesties. Ieder werd beoordeeld op basis van de eerste deskundige die zij hadden bezocht voor een behandeling of dit nu een huisarts, een chiropractor, een revalidatiearts of een fysiotherapeut was.

De onderzoekers ontdekten dat de mensen die eerst behandeld werden door een chiropractor minder geavanceerde beeldtechnologieën en chirurgische bezoeken nodig hadden. Uiteindelijk betekende dit dat zij minder tijd kwijt waren om op hun toch al drukke dag een arts te bezoeken in een poging om de pijn te identificeren en te verlichten.

Het betekent ook lagere medische kosten omdat veel aan veel van deze consulten, geavanceerde diagnostieken en behandelingsprocedures een hoger prijskaartje hangt. Hierdoor houd je meer geld over om je rekeningen te betalen of de dingen te doen die je wilt doen in plaats van al je zuurverdiende geld uit te geven aan verzekeringsmaatschappijen en medische zorgverleners.

Als je weer eens last hebt van je rug, bezoek dan eerst een chiropractor. Als je dit doet, zul je hiervan kunnen profiteren.

 

Wilt u meer weten over chiropractie? Ga dan naar onze website www.americanchiro.nl of contact ons per email en/of telefoon.