Stel je het doen van oefeningen uit? Het is best wel moeilijk om gemotiveerd te raken om te gaan trainen omdat het oncomfortabel is, het tijd kost en soms ook duur kan zijn. Maar als het om deze ene oefening gaat, is er echt geen excuus om er niet op uit te gaan en het te gaan doen. We hebben het over wandelen.

Ook al kost wandelen misschien een beetje tijd, het hoeft geen lange wandeling te zijn om ook effectief te kunnen zijn. Je kunt een wandeling van 15 minuten maken en nog steeds profiteren van de voordelen. Je kunt de oefening aanpassen aan jouw eigen behoeften. Het is vrij onwaarschijnlijk dat je ongemak ervaart bij het wandelen en het vormt ook geen belasting voor de gewrichten. Zorg er alleen wel voor dat je de juiste schoenen draagt om deze oefening te kunnen doen… aangepaste steunzolen kunnen een goede optie zijn!

Je kunt enorm profiteren van een eenvoudige wandeling door de buurt of over een wandelpad bij jou in de omgeving. Het regelmatig maken van wandelingen kan jouw gezondheid op vele manieren ten goede komen. Het kan je helpen om overtollig gewicht eraf te houden, wat weer gunstig is voor je gewrichten. Wandelen kan je energieniveau verhogen en kan je ook een gelukkiger gevoel geven. Meer motivatie en minder stress hebben, is zeker beter voor jou en het resulteert ook in minder spierspanning. Het kan zelfs het risico op het krijgen van een hartaandoening verkleinen.

Als je denkt dat gewoon wandelen niet leuk genoeg is, bekijk dan eens alle verschillende plaatsen waar je kunt gaan wandelen of bekijk eens met wie je kunt gaan wandelen. Geniet van een wandeling met geliefden, ga naar een parcours bij jou in de buurt of verken een nabijgelegen buurt. Houd het interessant. Het is een oefening, die je volledig naar jouw eigen smaak kunt aanpassen. We hopen dat je dit seizoen van meer wandelingen zult gaan genieten. Ga nu naar buiten en geniet van de frisse lucht!

 

Wilt u meer weten over chiropractie? Ga dan naar onze website www.americanchiro.nl of contact ons per email en/of telefoon.