Als je een atleet bent, weet je dat je constant veel van je lichaam vergt. Fit en actief blijven – rennen, springen, knielen, schoppen of slaan – kan goed zijn voor de algehele gezondheid, maar het kan ook gepaard gaan met enkele pijntjes. Om je prestaties te maximaliseren, blessures te voorkomen en de hersteltijd te verbeteren, kan een chiropractor een belangrijke rol spelen.

Het centrale zenuwstelsel bevindt zich in de hersenen en in de wervelkolom, wat betekent dat het geen verrassing mag zijn dat een niet goed uitgelijnde rug allerlei problemen zoals pijn, onevenwichtigheden, beknelde zenuwen en meer kan veroorzaken. Deze dingen kunnen je vertragen en zelfs ervoor zorgen dat je helemaal niet meer mee kunt doen. Bovendien ben je wanneer je aan het sporten bent op het veld of in de sportschool ook kwetsbaar voor mogelijke blessures omdat je je lichaam steeds dwingt om een beetje verder te gaan. Het bezoeken van een chiropractor kan mogelijk helpen om niet alleen letsel te voorkomen, maar ook om je te helpen om sneller te herstellen.

Een chiropractor kan aanpassingen maken om je ruggengraat of je nek opnieuw in positie te brengen, eventuele onevenwichtigheden die je ervaart te verlichten en zelfs de pijn, die samengaat met afgeknelde zenuwen, te verminderen of weg te nemen. In het geval dat je een blessure hebt opgelopen, kan een chiropractische uitlijning je helpen om sneller te herstellen. Chiropractors richten zich niet alleen op nek- en rugklachten. Ze kunnen ook helpen met schouderklachten, polsproblemen, ischias en meer. Bovendien is de behandeling zonder het gebruik van medicatie, dus hoef je je geen zorgen te maken dat het je atletische prestaties zal hinderen. Als het al iets veroorzaakt, dan zijn het je prestaties die verbeteren.

Dus in plaats van medicatie, die je zonder recept kunt kopen, te gebruiken om weer snel te kunnen gaan trainen, kun je beter naar een chiropractor gaan om je lichaam in een goede conditie te houden zodat jij je beste prestaties kunt bereiken.

 

Wilt u meer weten over chiropractie? Ga dan naar onze website www.americanchiro.nl of contact ons per email en/of telefoon.