Wilt u een afspraak maken? Dat kan via de telefoon of online:

  • TELEFOON: Contact ons telefonisch op werkdagen: 070-666 7777.
  • ONLINE: Maak 24/7 zelf een online afspraak! Maak hieronder uw keuze en kom direct in onze afspraakmodule:

  Wat is chiropractie?

  Chiropractie is gebaseerd op het wetenschappelijke feit dat je zenuwstelsel de functie van vrijwel elke cel, elk weefsel, elk orgaan en het systeem van je hele lichaam regelt. Buigen, tillen en draaien is afhankelijk van de juiste werking van het zenuwstelsel net zoals de ademhaling, de spijsvertering of het afweren van een infectie. Je zenuwstelsel regelt alles. Dat is de reden waarom je chiropractor zo geïnteresseerd is in je zenuwstelsel.

  Je lichaam wordt bestuurd door de hersenen wat een orgaan is dat op een computer lijkt. De hersenen worden beschermd door de schedel en communiceert met de weefsels en organen van het lichaam door het ruggenmerg, dat is ondergebracht in de bewegende botten van de wervelkolom. Paren van zenuwwortels vertakken zich uit het ruggenmerg tussen elk spinaal gewricht om gezamenlijk het hele lichaam te onderhouden. Een terugkoppeling met de hersenen controleert de functie van elk weefsel en orgaan.

  Wervels kunnen echter hun normale beweging of positie verliezen als gevolg van een trauma, repeterende bewegingen, een slechte houding, emotionele stress, drugs, alcohol en vele andere oorzaken. Dit kan de controle over het zenuwstelsel en de functie van de bijbehorende organen en weefsels beïnvloeden.

  Look well to the spine, for the cause of disease

  - Hippocrates

  Wat is een chiropractor?

  Doctor of Chiropractic (DC) – ook wel vaak chiropractor genoemd – beoefent een praktijkgerichte benadering van de gezondheidszorg uit zonder het gebruik van medicatie en een chiroractor houdt zich ook bezig met onder andere het doen van onderzoek, het stellen van een diagnose en de behandeling van de patiënt. Chiropractors beschikken over algemene diagnostische vaardigheden en zijn ook opgeleid om therapeutische- en revalidatie-oefeningen aan te bevelen en om mensen advies te geven over hun dieet, voedingspatroon en leefstijl.

  Chiropractors kunnen patiënten door middel van klinisch onderzoek, laboratoriumtesten, diagnostische beeldvorming en andere diagnostische interventies beoordelen om zo te bepalen wanneer een chiropractische behandeling geschikt is of wanneer dit juist niet passend is. Chiropractors kunnen, wanneer chiropractische zorg niet geschikt is voor de toestand van de patiënt of als de aandoening samenwerking met andere zorgaanbieders vereist, patiënten gemakkelijk doorverwijzen naar de juiste zorgverlener.

  In veel gevallen, zoals bijvoorbeeld bij lage rugpijn, kan chiropractische zorg de primaire behandelingsmethode van een patiënt zijn. Wanneer er andere medische aandoeningen zijn, kunnen chiropractische behandelingen door de musculoskeletale aspecten die verband houden met de aandoening te verlichten, de medische behandeling aanvullen of ondersteunen.

  Net als artsen zijn chiropractors ook onderworpen aan regels, die zijn vastgelegd in State Practice Acts (bepaalt de reikwijdte en de beoefening van het beroep in een bepaald rechtsgebied) en die worden gereguleerd door State Licensing Boards (een door de overheid gereguleerde commissie, die de minimale normen vaststelt). Verder wordt hun opleiding, een vierjarige doctoraatsopleiding, nationaal geaccrediteerd via een bureau dat actief is onder de auspiciën van de the U.S. Department of Education. Na het afstuderen, moeten ze om een licentie te krijgen om het beroep te mogen uitoefenen, slagen voor examens van de National Board en dan moeten ze om hun licentie te kunnen behouden jaarlijks CE-punten verdienen door middel van het volgen van de door de staat goedgekeurde CE-programma’s.

  3.5/5 (4 Reviews)